חדשות

פגים ותינוקות בתת-משקל בסיכון מוגבר להתפתחות ADHD (מתוך Pediatrics)

09/01/2018

 

בקרב תינוקות שנולדו קטנים או במשקל נמוך תועדה עליה של פי שלוש בסיכון להתפתחות הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention Deficit Hyperactivity Disorder), בהשוואה לתינוקות שנולדו במועד, במשקל תקין, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Pediatrics.

 

המחקר התמקד בפגים שנולדו לפני שבוע 32 להיריון או במשקל קטן מ-1,500 גרם בלידה. בשבועות שמיד לאחר הלידה, פגים לעיתים קרובות סובלים מקשיי נשימה ועיכול. יילודים אלו עשויים לסבול גם מאתגרים בטווח הארוך, כולל הפרעות ראיה, שמיעה ותפקוד קוגניטיבי, כמו גם הפרעות סוציאליות והתנהגותיות. החוקרים בחנו גם נתונים אודות תינוקות בריאים שנולדו במשקל של לפחות 2,500 גרם או לאחר שבוע 37 להיריון.

 

בהשוואה לתינוקות בריאים, יילודים שנולדו לאחר פחות מ-32 שבועות היריון או במשקל קטן מ-1,500 גרם היו בסיכון גבוה כפליים להתפתחות ADHD. כאשר התינוקות נולדו לאחר פחות מ-28 שבועות היריון או במשקל קטן מ-1,000 גרם, הסיכוי להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות היה גבוה יותר מפי ארבע, בהשוואה לתינוקות בריאים.

 

החוקרים כותבים כי במקרים של לידת תינוק במשקל נמוך או בשלב מוקדם בהיריון יש להקפיד על ההמלצות הרפואיות, אך אין ספק כי החשיבות העליונה היא בנושא התזונה.

 

Pediatrics 2017

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני