חדשות

השוואת תוצאות טיפול ב-Methylphenidate אל מול קפסולות זעפרן בילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology)

02/03/2019

 

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology, עולה כי טיפול קצר-טווח בקפסולות זעפרן הדגים יעילות דומה לטיפול ב-Methylphenidate.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-30% מהילדים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder, או ADHD) אינן מגיבים לטיפול בסטימולנטים, או שאינם יכולים לסבול את הטיפול. לאור זאת, יש לשקול כלים אחרים לטיפול באוכלוסיה זו ומטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות את הבטיחות והיעילות של Crocus Sativus (זעפרן) אל מול Methylphenidate בשיפור התסמינים של ילדים עם ADHD.

 

מדובר במחקר אקראי, כפל-סמיות, שארך 6 שבועות וכלל 54 ילדים (גילאי 6-17 שנים) עם אבחנה של ADHD. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב- Methylphenidate במינון 20-30 מ"ג/יום או לטיפול ב-20-30 מ"ג של קפסולות זעפרן. התסמינים נבחנו על-בסיס סולם ADHD-RS-IV (ADHD Rating Scale-IV), שדורג ע"י ההורים והמורים.

 

בסיכומו של דבר, 50 ילדים השלימו את המחקר. ניתוח סטטיסטי מצא כי לא היה הבדל משמעותי בין שתי הקבוצות במדדי הדירוג לפי ההורים והמורים. שינויים במדדי ADHD-RS מתחילת המחקר ועד לתומו לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית בין קבוצת הטיפול בזעפרן או ב- Methylphenidate. בדומה, שכיחות תופעות הלוואי הייתה דומה בשתי הקבוצות.

 

למרות ממצאי המחקר, החוקרים קוראים להשלים מחקרים מבוקרים וגדולים יותר, עם משך טיפול ארוך יותר, בכדי לבחון את התועלת של זעפרן בטיפול באוכלוסיה זו.

 

 

Journal of Child and Adolescent Psychopharmacology, 11 Feb 2019

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני