AMD

חדשות

בטיחות הטיפול ב-Ranibizumab בחולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב (Ophthalmology)

10/03/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש  מהן עולה כי זריקות מרובות של Ranibizumab (לוסנטיס) לתוך הזגוגית נסבלות היטב במשך ארבע שנים ויותר בחולים עם ניאו-וסקולריזציה כורוידאלית משנית לניוון מקולארי גילי רטוב (Wet Age-related Macular Degeneration).

 

החוקרים כותבים כי מעבר להוכחת יעילות הטיפול, הם הדגימו את הצורך במעקב וניטור שגרתי במטרה לשמור על התועלת מבחינת חדות הראיה, כאשר ניתן טיפול ב-Anti-VEGF לחולים עם ניוון מקולארי רטוב.

 

מנהל התרופות והמזון האמריקאי אישר את הטיפול בלוסנטיס לניוון מקולארי רטוב בשנת 2006. טיפולי לייזר וטיפול פוטודינאמי משמשים גם הם לטיפול. תרופה נוספת, Aflibercept אושרה בשנה האחרונה ע"י מנהל התרופות והמזון האמריקאי.

 

כעת מדווחים החוקרים על נתונים ממחקר הארכה בן שנתיים, שכלל חולים שהשלימו אחד משלוה מחקרים אקראיים ומבקרים להערכת Ranibizumab (MARINA, ANCHOR או FOCUS). חולים אלו התאימו לקבלת טיפול ב- Ranibizumab במינון 0.5 מ"ג, במרווחים של 30 ימים או יותר, עם עד 12 זריקות בשנה. טיפול חוזר ניתן בהתאם לשיקול הדעת של החוקרים.

 

שיעור החולים עם מדידה בודדת של לחץ תוך-עיני לאחר המנה של 30 מ"מ כספית ומעלה, עמד על 9.2% בקרב 600 החולים שחולקו תחילה לטיפול ב- Ranibizumab, 6.6% בקרב 190 החולים בקבוצת הביקורת שחצו לטיפול ב- Ranibizumab ובאף אחד מ-63 החולים שלא טופלו בתרופה.

 

השיעורים המקבילים של גלאוקומה עמדו על 3.2%, 4.2% ו-3.2%. באשר לקטרקט, השיעורים המקבילים עמדו על 12.5%, 12.1% ו-6.3%. לא דווח על נזק לעדשה, קרעים של הרשתית או היפרדות של הרשתית בעיניים של המשתתפים במחקר.

 

לאחר ארבע שנים, השינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר, בהשוואה למצב בתחילת המחקר המקורי, עמד על 2.0 (באותיות ETDRS) בקבוצת החולים שטופלו תחילה ב- Ranibizumab, בהשוואה ל-11.8- באלו שחצו או לא קיבלו את הטיפול התרופתי.

 

החוקרים משערים כי המעבר מטיפול חודשי קפדני ב- Ranibizumab למשטר טיפול פחות אינטנסיבי, בהתאם לשיקול הדעת של החוקרים, הופיע במקביל לסימנים לאי-יציבות של המחלה. לאור זאת, הם סבורים כי במטרה לשמור על השיפור בחדות הראיה בחולים המטופלים ב- Ranibizumab, יש לעקוב אחר החולים לעיתים קרובות יותר או לטפל בהם באופן תדיר יותר. באותה עת, הם מדגישים כי לאור אופי המחקר, קשה להסיק מסקנות חד-משמעיות .

 

Ophthalmology 2012

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני