AMD

חדשות

ההשפעה ארוכת הטווח של טיפול ב-Bevacizumab על הראיה (Can J Ophthalmol)

22/07/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

בחולים עם ניאו-וסקולריזציה עינית דלקתית חל שיפור משמעותי יותר בראיה ובהשטחת הפוביאה לאחר שלוש שנות טיפול ב- Bevacizumab, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו במהדורת יוני של כתב העת Canadian Journal of Ophthalmology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בספרות הרפואית אין מידע מספק אודות ניאו-וסקולריזציה עינית דלקתית, ועיקר הנתונים מתבססים על דיווחי מקרים וסדרות מקרים קטנות עם מעקב קצר מאוד.

 

כעת ערכו החוקרים מחקר שכלל 81 מקרים של ניאו-וסקולריזציה עינית דלקתית, שטופלו בזריקות Bevacizumab לתוך הזגוגית והיו במעקב למשך שלוש שנים. החוקרים העריכו את חדות הראיה הטובה ביותר של החולים, באמצעות Early Treatment Diabetic Retinopathy Study או לוחות Snellen.

 

מבין כל מחלות העיניים, חדות הראיה הטובה ביותר השתפרה ב-0.27 לאחר שלוש שנות טיפול ב- Bevacizumab. מניתוח לפי תתי-קבוצות עולה שיפור משמעותי ב-Serpiginous Chorioditis (הבדל ממוצע של 0.20 בחדות הראיה), Toxoplasmosis Ocular (הבדל ממוצע של 0.67 בחדות הראיה), Multifocal Chorioditis עם Panuveitis (הבדל ממוצע של 0.33), Punctate Inner Choriodopathy (הבדל ממוצע של 0.18) ו-Ocular Histoplasmosis (הבדל של 0.27).

 

החוקרים לא כללו במחקר חולים עם CME (Cystoid Macular Edema), חולי סוכרת או חולים עם ניוון מקולרי גילי. מבין 51 העיניים שנבחנו לעובי הפוביאה, נרשמה ירידה של 97.9 מיקרומטר בעובי הפוביאה המרכזית, ומניתוח לפי תתי-קבוצות עלה השטחה משמעותית של הפוביאה ב-Serpiginous Chorioditis, Multifocal Chorioditis עם Panuveitis ו-Histoplasmosis.

 

מספר הזריקות הממוצע של Bevacizumab היה 3.7, ורק מוצא מסוים (לבנים בהשוואה לאסייאתים או היספאנים) ומיקום ניאו-וסקולריזציה כורוידאלית (מתחת לפוביאה בהשוואה לסמוך לפוביאה) היו קשורים עם מספר הזריקות. החוקרים לא מצאו סיבוכים הקשורים לטיפול; עם זאת, הם זיהו פיברוזיס מתחת למקולה בחמש עיניים, קרע של שכבת RPE (Retinal Pigment Epithel) בעין אחת ואיסכמיה מקולארית בעין אחת.

 

החוקרים מאמינים כי ממצאי המחקר מסייעים בהגדרת פרוטוקול הטיפול, כאשר מרבית החולים עם ניאו-וסקולריזציה כורוידאלית דלקתית נדרשים לשלוש זריקות במהלך שלוש שנים. עם זאת, קיימת שונת רבה בין סוגים שונים של המחלה ובין חולים שונים עם אותו פנוטיפ של המחלה.

 

Can J Ophthalmol. 2012;47:269-274

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני