AMD

חדשות

בטיחות הטיפול ב-Ranibizumab בחולים עם ניוון מקולארי גילי (מתוך קונגרס EURETINA)

19/09/2012

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

ממחקר גדול להערכת הטיפול ב- Ranibizumab (לוסנטיס) כנגד ניוון מקולארי גילי רטוב, לא עולים סימנים לבעיות חדשות בנוגע לבטיחות הטיפול. בחולים שטופלו בממוצע ב-4-6 זריקות במהלך שנה, תועד שיפור של שבע אותיות בחדות הראייה. ממצאי המחקר פורסמו במהלך קונגרס EURETINA.

 

במסגרת מחקר LUMINOUS נבחנת הבטיחות, היעילות ודפוסי הטיפול ב- Ranibizumab במדינות שונות. השלב הרטרוספקטיבי של המחקר כלל נתונים שנאספו מקרוב ל-4,500 חולים עם ניוון מקולארי גילי רטוב מארבעה מאגרים אירופאיים.

 

לאחר 12 חודשי טיפול ב- Ranibizumab, ההיארעות של תופעות לוואי חמורות על-רקע הטיפול הייתה נמוכה (קטנה מ-1%). דווח על תופעות לוואי חמורות על-רקע הזריקה, כולל אנדואופתלמיטיס, היפרדות רשתית, קרע רשתית וקטרקט טראומטי. סיבוכים עיניים חמורים אחרים עקב Ranibizumab כללו דלקת תוך-עינית ועליה בלחץ תוך-עיני.

 

במקרים נדירים, דווח על תופעות לוואי חמורות שאינן קשורות לעיניים, כולל התקפי לב, אירועים מוחיים ותמותה. עד כה, ההיארעות של אירועים מוחיים עמדה על 0.4% במחקר.

 

החוקרים מדווחים כי שיעורי ההסכמה של הנתונים בארבעת המאגרים היו גבוהים, עדות לכך שהמחקרים היו באיכות טובה. עם זאת, ההיארעות של תופעות הלוואי הייתה גבוהה יותר בשבדיה, וגבוהה יותר מכפי שתועד באתרים אחרים, הסיבה לכך אינה ידועה.

 

בקרב חולים שהשלימו את השנה הראשונה למחקר, מספר זריקות Ranibizumab שניתן היה נמוך ונע בטווח 4.7-5.5.

 

מדובר בעדכון הראשון מבין ארבעה עדכונים שנתיים מתוכננים למחקר LUMINOUS הנערך בימים אלו, כאשר התוצאות הסופיות צפויות במהלך שנת 2016.

 

מתוך קונגרס EURETINA

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני