AMD

חדשות

טיפול לפתרון בעיות משפר את איכות החים בחולים עם ניוון מקולארי גילי (Ophthalmology)

19/05/2013

 

מתוצאות מחקר חדש עולה כי טיפול לפתרון בעיות (Problem Solving Therapy) הביא לשיפור איכות החיים בחולים עם ניוון מקולארי גילי (Age-related Macular Degeneration).

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים רבים הסובלים מ-AMD סובלים מבעיות ראיה מגבילות, למרות טיפול ב-Lucentis (Ranibizumab) ו-Avastin (Bevacizumab).

 

בטיפול פתרון בעיות, מטפל מסייע לחולים לזהות את הבעיות עימן הם מתמודדים, להציג מספר פתרונות אפשריים ולבחור את הדרך הטובה ביותר, לקבוע תכנית להתמודדות עם הבעיה ולקבוע אם הבעיה נפתרה.

 

התוצא העיקרי של המחקר היה הוגדר כ-TVF (Target Vision Function), כלומר היכולת לשפר את הפעילויות בחיי היומיום שכללה את הראייה. תוצא זה לא השתפר עם טיפול לפתרון בעיות. עם זאת, חל שיפור באיכות החיים הספציפית לראיה, שהוגדרה כתוצא משני.

 

החוקרים בחנו את תוצאות טיפול לפתרון בעיות במשך שלושה חודשים, בהשוואה לטיפול תומך במשך שלושה חודשים ב-241 חולים עם ניוון מקולארי גילי, בגילאי 65 שנים ומעלה. חדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר בכל המשתתפים במחקר נעה בין 20/70 ובין 20/400 בעין הטובה יותר.

 

לאחר שלושה ושישה חודשים חל שיפור משמעותי ב-TVF בשתי הקבוצות, ולא זוהה הבדל משמעותי בדרגת השיפור בין שתי הקבוצות. לאחר שלושה חודשים, 77.4% מהחולים בקבוצת ההתערבות ו-78.5% מהחולים בקבוצת הביקורת דיווחו על קושי קל יותר בביצוע אחד מיעדי TVF; השיעור היה דומה גם לאחר שישה חודשים (76.2% לעומת 79.1%, p=0.61).

 

עם זאת, בקבוצת ההתערבות רשם שיפור גדול יותר באיכות החיים הנוגעת לראיה לאחר שלושה ושישה חודשים, בהשוואה לקבוצת הביקורת. חולים אלו גם פיתחו יותר גישות להתמודדות עם הבעיות, בהשוואה לחולים בקבוצת הביקורת.

 

החוקרים מאמינים כי טיפול לפתרון בעיות הביא לשיפור איכות החיים, הן דרך לימוד גישות בריאות להתמודדות עם המגבלות והן באמצעות עזרה בהתמודדות עם דרכים להשגת היעדים שלהם.

 

Ophthalmology 2013

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני