חדשות

הנחיות חדשות לזיהוי ואבחון שימוש לרעה באלכוהול במבוגרים (Annals of Internal Medicine)

21/05/2013

מאת מערכת אי-מד

הנחיות חדשות שפורסמו השבוע על ידי ה- USPSTF( US Preventive Services Task Force, כח המשימה האמריקאי לשירותי מניעה) גורסות כי על רופאי המשפחה והמטפלים הראשונים לשאול כל מטופל מעל גיל 18 על הרגלי השתיה שלו, כלומר לערוך בדיקת סקר לשימוש לרעה באלכוהול בקרב מטופליהם הבוגרים. בהנחיות נזכר כי מעדויות מחקריות עולה כי ייעוץ התנהגותי, גם אם חטוף, הוא בעל השפעה חיובית על המטופלים וכי יש להציע התערבות ייעוץ קצרה לכל מטופל בוגר שסקירת אבחון מצאה אותו בעמדת סיכון לשימוש קלוקל באלכוהול. ההנחיות לא כוללות, עם זאת, המלצות לזיהוי, אבחון או התערבות בבני נוער, לדברי הכותבים בשל חוסר בעדויות מובהקות לגבי התערבות דומה בקבוצת גיל זו. ההנחיות החדשות פורסמו בשבוע שעבר ב- Annals of Internal Medicine .

לפי כח המשימה, ה-USPSTF, קרוב ל-30% מהאמריקאים בעלי התנהגות מסוכנת בכל הנוגע לשתייה לשוכרה, ומקרי מוות רבים מתרחשים מדי שנה בשל שימוש קלוקל באלכוהול, מקרים שניתן לנסות ולמנוע. כח המשימה מגדיר שימוש קלוקל באלכוהול ככזה המערב צריכה מסוכנת של אלכוהול, או שתייה של כמות העולה על המלצות ארגונים רשמיים העוסקים בנושא, כמו ה- NIAAA (National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism). ההנחיות החדשות, עדכון להנחיות מ-2004, מסתמכות על מגוון מחקרים שפורסמו בין 1985-2011 , מציעות כמה דרכים שנועדו לזהות שימוש קלוקל באלכוהול בקרב בני 18 ומעלה, וכן בנשים בהריון, ביניהן מבחן המבוסס על עשר שאלות לזיהוי הפרעות שימוש באלכוהול (AUDIT), שאלון 3 השאלות המקוצר לביקורת צריכת אלכוהול (Audit-C) ואף אבחון קצרצר בן שאלה אחת (למשל, כמה פעמים בשנה האחרונה שתית יותר מאשר הכמות המומלצת.). לדברי הכותבים, מבדק AUDIT הוא השמיש והנפוץ מביניהם. הם טוענים כי כל אחת מהאפשרויות לוקחת מספר דקות, כך שניתן להחיל אותן במסגרת ביקור אצל הרופא הראשוני.

כח המשימה מסכם כי נמצא במחקרים כי התערבות וייעוץ התנהגותי  קצר מצד הרופא הראשוני והמטפל עשויים לצמצם את הצריכה השבועית של אלכוהול ולהוריד את שיעור המקרים של שתיה לשוכרה.

כאמור, במתבגרים , הממצאים שברקע להנחיות היו מובהקים פחות, ולכן נמנעו הכותבים לפרסם כרגע הנחיות חד משמעיות. הם מקווים כי בשנים הקרובות יצטברו מספיק עדויות מחקריות המאשרות השפעה דומה גם במתבגרים.  עם זאת, הכותבים דוחקים ברופאים המטפלים להסתמך בנוסף על תוצאות מעבדה על שיקול הדעת האישי ונסיונם כשהם נתקלים במטופלים צעירים שעלולים להמצא בסיכון, ולבחון את תגובותיהם לאחד משלושת השאלונים המומלצים.

לכתבה במדסקייפ

לפרסום ב-Ann Intern Med

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני