חדשות

האם למריחואנה רפואית יש השפעה על כישורי הנהיגה? (מתוך כנס ה-AAPM)

27/02/2016

 

עם העליה בהיקף השימוש במריחואנה רפואית (וכן שימוש לא-רפואי בקנאביס) להקלה על אי-נוחות בחולים הסובלים מכאבים, על רופאים לשקול סוגיות הנוגעות להשפעות אחרות של החומר הפעיל, בפרט השפעות על נהיגה ועבודה תחת השפעת מריחואנה. במהלך כנס מטעם ה-American Academy of Pain Medicine דנו המומחים בסוגיות הנוגעות למריחואנה ותאונות דרכים, וכן סוגיות חוקיות להגנה על מעסיקים המעוניינים במקום עבודה ללא חשיפה לסם.

 

שיקולים אלו, לצד בעיות הנוגעות לשימוש לרעה, התמכרות והפצת הסם, עשויים להשפיע על רופאים השוקלים מתן מרשם למריחואנה רפואית.

 

בזמן נהיגה, קנבינואידים עשויים להשפיע על זמני תגובה, ראיה וקשב. מחקרי סימולציה ומחקרים בכבישים הוכיו כי למריחואנה השפעה על תפיסה מרחבית, שמירת מהירות, תגובה לגירויים והערכת זמנים ומרחקים.

 

המומחים מסבירים כי גורמים אלו עשויים להסביר את העליה בשיעור תאונות דרכים על-רקע שימוש במריחואנה והציגו נתונים משנת 2014 לפיהם נהיגה הייתה מעורבת בלמעלה מ-28% ממקרי התמותה וכי שילוב אלכוהול ומריחואנה העלה  את הסיכויים לתמותה בהיקף של 24%.

 

בדיקות MRI Functional הדגימו גם ירידה בתפקוד הפסיכומוטורי והפרעה ניכרת בנהיגה, גם בחולים עם ריכוז THC נמוך יחסית (1.5 ננוגרם/מ"ל).

 

הליקויים על-רקע חשיפה למריחואנה עשויים להשפיע גם על מקום העבודה. מהנתונים הסטטיסטיים עולה כי בהשוואה לאלו שלא השתמשו במריחואנה רפואית, בקרב אלו שהשתמשו במריחואנה עליה של 85% ומעלה במקרי פציעה במקום העבודה ועליה של 78% באובדן ימי עבודה, עם עליה של 55% בסיכויים לתאונות במקום העבודה.

 

על-בסיס הנתונים הזמינים, המומחים טוענים כי הם לא ימליצו על מריחואנה רפואית. הם טוענים כי הם מעוניינים בהשבת תפקוד, כלומר, חזרה לעבודה וחזרה לנהיגה בטוחה, ועד שיהיו עדויות שיעידו כי מריחואנה מביאה לכך ללא עליה בסיכון לתאונות דרכים או תאונות במקום העבודה, הם לא יתמכו במריחואנה רפואית.

 

מתוך כנס ה-AAPM

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני