חדשות

נשואים - שותים פחות אלכוהול? (Journal of Family Psycholog)

23/08/2016

מאת מערכת אי-מד

מחקר חדש מאוניברסיטת וירג'יניה בשרלוטסוויל מצא כי אנשים הנמצאים בזוגיות (בין אם נשואים או גרים יחד) שותים פחות מאשר רווקים. לדברי החוקרים, נראה כי מערכת יחסים אינטימית עשויה להועיל בצורה ניכרת בכל הנוגע להרגלי השתיה של אדם, יתכן שבשל השפעת ה"פיקוח" הצמוד של בן או בת הזוג. החוקרים מציינים כי הטיפול ההתערבותי כולל כבר היום בדיקות סקר וטיפול המבוסס על גורמי סיכון אישיים, וכי ממצאיהם יכולים לסייע בהתערבות ספציפית יותר בהתבסס על קיום או העדר של מערכת יחסים מחייבת.

מחקרים קודמים מצאו כי לזוגות נשואים נטיה נמוכה יותר לשתות אלכוהול מאשר רווקים או גרושים. החוקרים השתמשו במדגם של כ-2400 תאומים בני אותו המין כדי לבחון אם קשר גנטי ומשפחתי שומר על ממצאים אלה, כמו גם לפסול השפעות חיצוניות כמו חינוך, חברה ומצב סוציואקונומי. החוקרים מציינים כי הם מבחינים בין תדירות שתית אלכוהול והכמות הנצרכת, וכי במחקר נכללו גם  פרטים המתגוררים יחד (כצעד בדרך לנישואין או כחלופה לגמרי). 807 זוגות תאומים גברים ו-1618 זוגות תאומות ממאגר המידע של מדינת וושינגטון השתתפו במחקר. המשתתפים הצהירו אם הם נשואים, היו נשואים בעבר, גרושים, פרודים או אלמנים, מעולם לא נישאו או שחיים עם בן/בת זוג, וסיפקו מידע על תדירות וכמות שתיית האלכוהול שלהם/ן.

ממצאי החוקרים מציעים כי בקרב זוגות התאומים אלו הנשואים או אלו שחיו עם בני או בנות זוגם שתו פחות אלכוהול מאחיהם/ן הרווקים/ות או הגרושים/ות.  אלו מהתאומים הזכרים החיים עם בני או בנות זוגם שתו עם זאת יותר בהשוואה לזוגות נשואים אך כאמור פחות מרווקים/גרושים/אלמנים. מבין התאומות, אלו שחיו עם בני/בנות זוגם שתו כמות דומה של אלכוהול לזו של הזוגות הנשואים.

עם זאת, החוקרים מזהירים כי אם מערכת יחסים זוגית מסתיימת, גברים ונשים נוטים לעלות בכמות האלכוהול שהם צורכים, אך לא בתדירות בה הם שותים. הם מסייגים כי ממצאי המחקר לא נותנים מספרים מדויקים של כמות האלכוהול או תדירות הצריכה באופן מדויק, אך כי באופן גס ניתן הלעריך כי אנשים החיים בזוג או נשואים שותים כמשקה אחד פחות פר אירוע מאשר אחיהם/אחיותיהם הרווקים/ות או הגרושים/ות.

 J Fam Psychol. Published online June 23, 2016. Abstract

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני