חדשות

ירידה דומה בערכי המדדים הביולוגיים הבריאותיים בקרב מעשנים שעברו לאיוד לבין אלה שנמנעו לחלוטין מעישון (מתוך כנס SRNT)

24/02/2019

מאת מערכת אי-מד

במחקר שהוצג בארה"ב באסיפה השנתית של האגודה לחקר ניקוטין וטבק (SRNT) לשנת 2019, דווחו תוצאות המעידות על הפוטנציאל הבריאותי החיובי של מעבר מלא מעישון סיגריות רגילות לאיוד סיגריות אלקטרוניות.

חברת JUUL Labs פרסמה השבוע  תוצאות ממחקר קליני ראשון אשר מצא ירידה דומה בערכי חשיפה ביולוגיים קצרי טווח (BOE) בין מעשנים בוגרים שעברו באופן בלעדי למוצרי JUUL לבין מעשנים שנמנעו מעישון על פני תקופה של חמישה ימים.

תוצאות המחקר, "שינויים בסממני חשיפה ביולוגיים המיוחסים למעבר של 5 ימים מסיגריות בעירה למערכת ה-Nicotine Salt Pod"" הוצגו באסיפה השנתית של האגודה האמריקנית לחקר ניקוטין וטבק (SRNT) לשנת 2019 בסן פרנסיסקו, קליפורניה.

המחקר נערך בקרב מעשנים מבוגרים ובליווי קבוצת ביקורת ובוצע על ידי Celerion, Inc., מעבדת מחקר חיצונית, בחסות מעבדות JUUL. המחקר בחן את השינויים בסממני חשיפה ביולוגיים בבדיקות דם ושתן אצל 90 מעשנים בוגרים. הסממנים הביולוגים שנבדקו ( NNNNNAL3-HPMAMHBMAS-PMAHMPMACEMA1-OHP ו-COHb ) ידועים כמסרטנים אשר נצפו בשימוש בסיגריות בוערות ומוכרים כגורמים המובילים להתפתחות של סוגי סרטן הקשורים בעישון טבק.

משתתפי המחקר חולקו באופן אקראי לשש קבוצות ונתבקשו, על פני חמישה ימים, להשתמש במכשיר JUUL ובקפסולות המבוססות על מלחי ניקוטין; להימנע מעישון; או להמשיך להשתמש במותג הסיגריות הרגיל שלהם. משתמשי ה-JUUL חולקו באופן אקראי לארבע קבוצות נפרדות (15 נבדקים בקבוצה) והשתמשו באחד מתוך ארבעת הטעמים בעוצמת ניקוטין 5% (מנטה, טבק, מנגו או וניל). לפני קריאת ערכי הייחוס, נמנעו הנבדקים מעישון למשך 12 שעות על מנת לבחון את ההשפעה של השימוש ב-JUUL, של הימנעות מעישון או של עישון סיגריות על המדדים הביולוגיים שנבדקו.

המחקר מצא כי בבדיקת שתן של הקבוצה שנמנעה מעישון סיגריות, המדדים ירדו ב-85.3%, לעומת ירידה של 85.0% בקבוצת מאיידי JUUL (ירידה יחסית של 99.6% בקרב קבוצת המאיידים).

ירידות דומות בערכי הסמנים הביולוגיים המצטברים נצפתה לאחר השימוש באיוד או לאחר המנעות מעישון.  זאת בעוד שבקבוצת מעשני הסיגריות, המדדים הביולוגיים עלו בשיעור מצטבר של 14.4% לעומת ערך הייחוס.

רמות  COHb פחתו גם הם באופן דומה בקבוצת האיוד והפסקת העישון : ירידה של 71.8% בקבוצת האיוד ו- 69.1% בקבוצת הפסקת העישון, ללא הבדל מובהק (p> 0.05), וזאת לעומת עליה ב -13.3% בקבוצת הסיגריות הרגילות (p <0.001) .

מסקנת החוקרים היא שתוצאות אלו תומכות בהשערה כי מעבר מלא מעישון סיגריות רגילות לאיוד עשוי להוביל להפחתה משמעותית בטווח הקצר בערכי הסמנים הביולוגיים הקיימים בקרב מעשני סיגריות רגילות.

להורדת האבסטרקט

לספר האבסטרקטים של הכנס

להודעת JUUL

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני