חדשות

שיטת הלידה אינה משפיעה על הסיכון לאלרגיה למזון בצאצא (J Allergy Clin Immunol)

28/05/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין הבדלים בסיכון לאלרגיה למזון בתינוקות עד גיל 12 חודשים בין אלו שנולדו לאחר לידה נרתיקית ואלו שנולדו לאחר ניתוח קיסרי.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין שיטת הלידה והסיכון לאלרגיה למזון עדיין אינו מובן היטב בשל העדר מחקרים בנושא. במחקר הנוכחי הם בחנו את הקשר בין לידה לאחר ניתוח קיסרי אלקטיבי או חירום, או ניתוח קיסרי בנוכחות או העדר צירים, והקשר עם הסיכון לאלרגיה למזון.

 

מחקר HealthNuts כלל 5,276 תינוקות בני 12 חודשים שעברו תבחין עורי ומבחן תגר פומי להערכת אלרגיה למזון ובחנו את הנתונים אל מול נתוני הלידה ממאגר Victorian Perinatal Data Collection.

 

ההורים ל-3,006 ילדים נתנו הסכמתם למחקר ונתוני הלידה נאספו עבור 2,045 מהם. בתת-קבוצה זו, 30% נולדו לאחר ניתוח קיסרי ו-13% אובחנו עם אלרגיה למזון.

 

מהממצאים עולה כי ניתוח קיסרי לא לווה בסיכון שונה לאלרגיה למזון, בהשוואה ללידה נרתיקית (יחס סיכויים מתוקן של 0.95, רווח בר-סמך 95% של 0.70-1.30). עוד מדווחים החוקרים כי לא תועד קשר בין ניתוח קיסרי לפני הופעת צירים או לאחר הופעת צירים ובין הסיכון לאלרגיה למזון (יחס סיכויים מתוקן של 0.83, רווח בר-סמך 95% של 0.55-1.23 ויחס סיכויים מתוקן של 1.13, רווח בר-סמך 95% של 0.75-1.72, בהתאמה).

 

לידה לאחר ניתוח קיסרי אלקטיבי או חירום, בהשוואה ללידה נרתיקית, לא לווה בסיכון מוגבר לאלרגיה למזון (יחס סיכויים מתוקן של 1.05, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.55 ויחס סיכויים מתוקן של 0.86, רווח בר-סמך 95% של 0.56-1.31).

 

החוקרים כותבים כי לא זוהתה עדות להשפעה של הנקה, אחאים גדולים, אחזקת כלב, או אלרגיה אימהית.

 

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי לידה לאחר ניתוח קיסרי, בין אם לאחר צירים או טרם הופעת צירים, ובין אם מדובר בניתוח אלקטיבי או חירום, אינה מלווה בסיכון מוגבר לאלרגיה למזון בתינוקות עד גיל שנה.

 

J Allergy Clin Immunol. 2022

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני