חדשות

עדויות ראשונות קושרות בין פלבונולים בדיאטה ובין סיכון מופחת למחלת אלצהיימר (Neurology)

31/01/2020

 

פלבונולים בדיאטה, המצויים בחלק גדול מהפירות, ירקות ותה, נקשרו עם סיכון מופחת משמעותית להתפתחות מחלת אלצהיימר, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם במהלך חודש ינואר בכתב העת Neurology. עם זאת, מומחים בתחום קוראים לנקיטת משנה זהירות בפירוש ממצאי המחקר.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למספר משפחות פלבנואידים, כולל פלבונולים, תכונות נוגדות-חמצון ונוגדות-דלקת. מחקר קודם קשר בין צריכת פלבונולים ובין סיכון מופחת למחלת אלצהיימר ומחקרים בבעלי חיים מצאו כ צריכה גדולה יותר של פלבונולים מלווה בסיכון נמוך יותר להתפתחות דמנציה.

 

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת פלבונולים בדיאטה ובין מחלת אלצהיימר. החוקרים כללו במחקר 921 משתתפים מפרויקט Rush Memory and Aging Project, אשר השלימו הערכה נוירולוגית שנתית והערכות תזונתיות על-בסיס שאלוני תזונה.

 

מבין 921 המשתתפים ללא אבחנה של דמנציה בתחילת הדרך, 220 פיתחו מחלת אלצהיימר. הגיל הממוצע של המשתתפים במחקר עמד על 81.2 שנים, כאשר 75% היו נשים. בקרב משתתפים עם הצריכה הרבה ביותר של פלבונולים תועדה רמת השכלה גבוהה יותר והשתתפות נרחבת יותר בפעילויות גופניות וקוגניטיביות.

 

מניתוח סטטיסטי עלה קשר הפוך בין צריכה תזונתית של פלבונולים ובין היארעות מחלת אלצהיימר במודלים שהיו מתוקנים לגיל, מין, השכלה, גנוטיפ APOE ε4 והשתתפות בפעילויות גופניות וקוגניטיביות. יחסי הסיכון בהשוואת החמישון החמישי מול הראשון של צריכת פלבונולים הדגים יחס סיכון של 0.52 (רווח בר-סמך 95% של 0.33-0.84) עם צריכה כוללת של פלבונולים; יחס סיכון של 0.49 (רווח בר-סמך 95% של 0.31-0.77) עם צריכת Kaempferol; יחס סיכון של 0.32 (רווח בר-סמך 95% של 0.4-0.97) עם צריכת Myricetin; ויחס סיכון של 0.62 (רווח בר-סמך 95% של 0.39-0.98) עם צריכת Isorhamnetin.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין צריכה תזונתית רבה של פלבונולים ובין סיכון מופחת להתפתחות מחלת אלצהיימר.

 

Neurology January 29, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני