חדשות

אנמיה במטופלים עם HCV+HIV המקבלים טיפול אנטיוירלי (מתוך AP&T)

24/06/2011

מאת ד"ר אולה קראסיק

 

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון יוני של כתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics עולה כי אנמיה הינה תופעה נפוצה במטופלים עם זיהום משולב של HCV עם HIV והמקבלים טיפול אנטיוירלי נגד HCV . אמנם, החוקרים לא מצאו קשר בין האנמיה לבין התגובה הוירלית לטיפול.

 

במחקר זה ניתחו החוקרים באופן רטרוספקטיבי נתונים של מחקר פרוספקטיבי, אשר כלל 329 מטופלים עם זיהום משולב של HCV עם HIV . החוקרים חיפשו הארעות של אנמיה בקרב מטופלים אלה, כמו גם לזהות גורמים העשויים לנבא אנמיה, דרכי טיפול, והקשר בין אנמיה לבין תוצאות הטיפול האנטיוירלי - Pegylated interferon (פאג-אינטרון) בשילוב עם  Ribavirin.

 

החוקרים מצאו כי 40% מהמטופלים פיתחו אנמיה במהלך 12-18 השבועות הראשונים לטיפול (ירידה ממוצעת ברמת המוגלובין בשבוע 4 – 2.2 גרם\ד"ל). מתוך 169 המטופלים אשר השיגו תגובה וירולוגית מוקדמת וקיבלו טיפול במשך 72 שבועות, סך של 55% פיתחו אנמיה. אמנם, רמת ההמוגלובין נשארה יציבה לאחר 12-18 השבועות הראשונים לטיפול. מבין 169 מטופלים אלה, 45% טופלו ב-ESA (או erythropoiesis stimulating agent ) – סך של 17% קיבלו ESA לפני הירידה בהמוגלובין, כאשר ענו על הקריטריונים לאנמיה לפי הפרוטוקול. רק 27% מהמטופלים סיימו את המחקר ללא שינויים במינון של Ribavirin .

 

החוקרים מצאו כי גיל מעל 40 שנים, BMI נמוך יותר, שימוש ב-Zidovudine (רטרוביר) והמוגלובין נמוך יותר בתחילת המחקר היוו גורמים מנבאים להתפתחות של אנמיה במטופלים אלה.

 

מתוך 329 מטופלים אלה, תגובה וירולוגית יציבה (sustained virological response – SVR ) נמצאה בשיעור דומה במטופלים עם או בלי אנמיה (23% לעומת 30%, P=0.17 ). החוקרים לא מצאו קשר בין אנמיה או בין טיפול ב-ESA לבין תוצאות הטיפול האנטיוירלי.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי אנמיה הינה תופעה נפוצה במטופלים עם זיהום משולב של HCV עם HIV , אשר מקבלים טיפול אנטיוירלי ל-HCV . אך מיעוט ממטופלים אלה מסוגלים לסבול את המינון המלא של Ribavirin . יש לעקוב במיוחד אחר מטופלים רזים בגיל מעל 40, עם המוגלובין התחלתי נמוך יותר. טיפול ב-ESA הינו נפוץ, אך אנמיה או טיפול זה לא נמצאו משפיעים על תגובה וירולוגית יציבה.

 

Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2011;33(11):1234-1244

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני