חדשות

התועלת של טיפול ב-Ferric Carobxymaltose לאנמיה של חסר ברזל בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Gastroenterology)

08/10/2011

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Gastroenterology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש מהם עולה כי משטר טיפול קבוע ב- Ferric Carobxymaltose הינו טיפול יעיל יותר, עם היענות טובה יותר, לצד פרופיל בטיחות טוב, בטיפול בחולים עם מחלת מעי דלקתית ואנמיה של חסר ברזל.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנמיה של חסר ברזל הינה תופעה נפוצה במחלות כרוניות, ומתן ברזל תוך-ורידי הינו טיפול יעיל ומומלץ. עם זאת, הצורך בחישוב המינונים ואי הנוחות הכרוכה בטיפול עשויים להשפיע על ההיענות והיעילות של הטיפול. במחקר הנוכחי השוו החוקרים את היעילות והבטיחות של טיפול המבוסס על משטר מינון-קבוע של Ferric Carobxymaltose עם משטר טיפול המבוסס על IS (Iron Sucrose) בחולים עם מחלת מעי דלקתית ואנמיה של חסר ברזל.

 

המחקר המבוקר-אקראי, רב-מרכזי, כלל 485 חולים עם אנמיה של חסר ברזל ומחלת מעי דלקתית מ-88 בתי חולים ומרפאות ב-14 מדינות. החולים חולקו לקבוצת טיפול המושתת על  Ferric Carobxymaltose, עם עד שלושה עירויים של 1000 מ"ג או 500 מ"ג ברזל, או מתן ברזל המבוסס על IS לפי חישוב Ganzoni, עם עד 11 עירויים של ברזל במינון 200 מ"ג. התוצא העיקרי היה עליה של 2 גרם לד"ל ומעלה בריכוז המוגלובין; יעדים משניים כללו היעלמות אנמיה ונרמול משק הברזל לאחר 12 שבועות.

 

החוקרים בחנו את התוצאות אודות 240 מטופלים ב- Ferric Carobxymaltose ו-235 מטופלים בהתאם ל-Iron Sucrose. עליה של 2 גרם לד"ל בריכוז המוגלובין הייתה נפוצה יותר בקבוצת המטופלים ב- Ferric Carobxymaltose (65.8% לעומת 53.6%, p=0.004) וכך גם נרמול ריכוז המוגלובין בדם (72.8% לעומת 61.8%, p=0.015). שני הטיפולים הובילו לשיפור איכות החיים לאחר 12 שבועות.

 

הטיפולים שניתנו במסגרת המחקר נסבלו היטב  ותופעות לוואי עקב הטיפול התרופתי עלו בקנה אחד עם הניסיון הקליני. סטייה ממינוני הברזל המתוכננים הייתה נפוצה יותר בקבוצת המטופלים ב

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי משטר טיפול קבוע המושתת על  Ferric Carobxymaltose נמצא יעיל יותר, עם היענות טובה יותר ופרופיל בטיחות טוב, בהשוואה למשטר טיפול המבוסס על חישוב Iron Sucrose.

 

Gastroenterology. 2011;140(9):846-853

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני