חדשות

ההשפעה של אנמיה על פעילויות יומיומיות ואיכות החיים (Health and Quality of Life Outcomes)

14/02/2013

 

מאת ד"ר עמית עקירוב

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Health and Quality of Life Outcomes מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי במבוגרים המתגוררים במוסדות סיעודיים עם אנמיה פגיעה ניכרת בתפקוד היומיומי ובאיכות החיים הבריאותית.

 

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין אנמיה ורמות המוגלובין ובין התפקוד היומיומי ואיכות החיים הבריאותית.

 

החוקרים אספו נתונים ממאגר AnalytiCare, שכלל נתונים אודות 27 מוסדות סיעודיים בקולוראדו. המחקר נערך בין ינואר 2007 ועד ספטמבר 2008 וכלל משתתפים ששהו במוסד למעלה מ-90 ימים, עם נתונים זמינים אודות ערכי המוגלובין וקריאטינין בדם במהלך 90 ימים.

 

אנמיה הוגדרה בנוכחות ערכי המוגלובין מתחת ל-12 גרם לד"ל בנשים ו-13 גרם לד"ל בגברים. החוקרים ערכו ניתוח מתקן להערכת הקשר בין אנמיה וערכי המוגלובין ובין התפקוד היומיומי ואיכות החיים הבריאותית של המטופלים.

 

838 מטופלים ענו על הקריטריונים להכללה במחקר, 46% מהם סבלו מאנמיה. מדד התפקוד היומיומי הממוצע עמד על 14.9 (בטווח 0-28, כאשר ערך גבוה יותר מעיד על תפקוד גרוע יותר). במודל המתוקן, אנמיה נקשרה עם תפקוד יומיומי גרוע משמעותית. במטופלים עם ערכי המוגלובין בטווח 10-11 גרם לד"ל, מדדי התפקוד היומיומי היו גרועים יותר משמעותית, בהשוואה לאלו מעל 13 גרם לד"ל. בהשוואה למטופלים ללא אנמיה באלו עם אנמיה איכות החיים הבריאותית הייתה גרועה יותר (0.034- נקודות, p=0.005). באלו עם ערכי המוגלובין נמוכים מ-10 גרם לד"ל מדדי איכות החיים הבריאותית היו גרועים יותר (0.058- נקודות) בהשוואה לאלו עם ערכי המוגלובין מעל 13 גרם לד"ל.

 

לאחר תקנון למספר ערפלנים, במבוגרים במוסדות סיעודיים עם אנמיה, ובחלק גדול מאלו עם ירידה בינונית עד חמורה בערכי המוגלובין, זוהתה פגיעה ניכרת בתפקוד היומיומי ובאיכות החיים הבריאותית.

 

Health and Quality of Life Outcomes. 2012;10

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני