חדשות

תכשירי ESA לא משפרים איכות חיים בריאותית בחולים עם אנמיה ומחלת כליות כרונית (Ann Intern Med)

24/02/2016

 

בחולים עם מחלת כלחיות כרונית ואנמיה, הטיפול בתכשירי ESA (Eythropietin Stimulating Agents) ליעדי המוגלובין גבוהים יותר לא מביא לשיפור איכות החיים הבריאותית, גם בחולים צעירים או בריאים יותר, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

 

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של תכשירי ESA על איכות החיים הבריאותית ביעדי המוגלובין שונים במבוגרים עם מחלת כליות כרונית. החוקרים ערכו חיפוש במאגרי PubMed, EMBASE, Cochrane Library ו-ClinicalTrials.gov מהקמתם ועד 1 בנובמבר, 2015.

 

הסקירה כללה מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת הטיפול באנמיה עם ESA, כולל Eryrthropoietin ו-Darbepoetin, ליעד המוגלובין גבוה מול נמוך יותר, והתבססו על מדדי איכות חיים בריאותית תקפים.

 

מבין 17 מחקרים מתאימים, 13 דיווחו על תוצאות SF-36 (Short-Form Health Survey) וארבעה דיווחו על מדדי KDQ (Kidney Dialysis Questionnaire). אוכלוסיות המחקר כללו חולים שלא טופלו בדיאליזה (n=12), חולים תחת דיאליזה (n=4) או מדגם מעורב (n=1). רק ארבעה מחקרים היו בסיכון הטיה נמוך.

 

מהנתונים עולה כי עם יעדי המוגלובין גבוהים יותר לא תועדו הבדלים משמעותיים סטטיסטית או משמעותיים קלינית במדדי SF-36 או KDQ. הבדלים באיכות החיים הבריאותית היו קטנים עוד יותר במחקרים בסיכון נמוך להטיה ובתתי-קבוצות של מטופלי דיאליזה.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול באנמיה באמצעות תכשירי ESA ליעדי המוגלובין גבוהים יותר אינו מוביל להבדלים משמעותיים באיכות החיים הבריאותית בחולים עם מחלת כליות כרונית.

 

Ann Intern Med. Published online February 16, 2016

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני