חדשות

השפעת חלב עיזים על אנמיה משנית לחסר ברזל (Int J Dairy Sci Process)

24/07/2016

מאת ד''ר עמית עקירוב

 

למרות מחקרים רבים בספרות הרפואית להערכת חסר ועודף ברזל, רבים עדיין מחפשים אחר מזונות טבעיים בעלי ערך תזונתי העשויים לסייע במצבי חוסר ברזל. במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Dairy Science & Processing מסבירים הכותבים כי במובן זה, חלב עיזים הוא מזון טבעי בעל תועלת תזונתית אפשרית, העשוי לסייע במצבים אלו.

 

צריכת חלב עיזים מובילה להחלמה טובה יותר של מאגרי ברזל בגוף, מצמצמת אינטראקציה בין ברזל וסידן ומובילה לשיפור ספיגת הברזל, עם העלאת הזמינות הביולוגית של נחושת, מינראל חיוני ליצירת כדוריות דם אדומות. בנוסף, צריכת חלב עיזים מובילה לשיפור יציבות דנ"א, הודות לאיכות השומן, ביחד עם רמות גבוהות של מגנזיום ואבץ זמינים ביולוגית, גם במצבי עומס ברזל כרוני.

 

לדברי הכותבים, גם לחלב Caprine Milk השפעות חיוביות עם השפעה נוגדת חמצון, גם במצבי עודף ברזל, עם הגבלת חמצון שומנים. לסיום, הם טוענים כי מרכיבים אלו מובילים לשיפור שחלוף עצם, הנפגע עקב חסר ברזל, עם עליה ביצירת עצם והפחתת רמות הורמון פאראתירואיד.

 

לאור הכתוב לעיל, הכותבים ממליצים לכלול חלב עיזים בדיאטה של מטופלים הסובלים מאנמיה על-רקע חסר ברזל, לאור היתרונות האפשריים על בריאות העצם, עקה חמצונית וזמינות מינראלים במצבים אלו.

 

Int J Dairy Sci Process. 2(1), 7-11

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני