חדשות

טיפול ב-Levothyroxine אינו מעלה רמות המוגלובין בקשישים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (J Clin Endocrinol Metab)

28/02/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי במבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס, טיפול ב-Levothyroxine אינו מוביל לעליה בריכוז המוגלובין.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנמיה ותת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס הן שתי הפרעות נפוצות, אשר שכיחותן עולה עם הגיל. מטרת החוקרים כעת הייתה לבחון אם טיפול ב-Levothyroxine הוביל לעליה בריכוז המוגלובין בקשישים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס.

 

המחקר כלל קשישים בגילאי 65 שנים ומעלה עם אבחנה של תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת Levothyroxine או פלסבו. מינון Levothyroxine הותאם באופן תקופתי להשגת רמות TSH בטווח התקין, כאשר טיטרציית-דמה בוצעה בזרוע הפלסבו.

 

התוצא העיקרי היה השינוי בריכוז המוגלובין לאחר 12 חודשים.

 

מדגם המחקר כלל 699 משתתפים (337 בזרוע הפלסבו, 332 בזרוע הטיפול ב-Levothyroxine), בגיל חציוני של 75 שנים (גילאי 65-97 שנים) וריכוז המוגלובין התחלתי ממוצע של 13.8 גרם/ד"ל.

 

למרות שטיפול ב-Levothyroxine הוביל להפחתת רמות TSD מתחילת המחקר עד לאחר 12 חודשי מעקב, בהשוואה לפלסבו, השינוי בריכוז המוגלובין לא היה שונה בין חולים בזרוע הטיפול ב-Levothyroxine ואלו בזרוע הפלסבו (0.03- גרם/ד"ל, רווח בר-סמך 95% של 0.16- עד 0.11 גרם/ד"ל). תוצאות דומות תועדו בניתוח שכלל חלוקה לפי גיל, מין, או רמות TSH.

 

לאחר 12 חודשים, החוקרים לא זיהו הבדלים בריכוזי המוגלובין ב-69 חולים עם אנמיה בתחילת המחקר (0.33- גרם/ד"ל, רווח בר-סמך 95% של 0.87-עד 0.21 גרם/ד"ל).

 

מהממצאים עולה כי ללא קשר לנוכחות אנמיה, בקשישים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס לא צפויה עליה בריכוזי המוגלובין בעקבות טיפול ב-Levothyroxine.

 

J Clin Endocrinol Metab, Feb 26, 2022

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני