חדשות

צינתור מוחי ראשון בישראל באמצעות טכנולוגיית Comaneci , המיועדת להפחית דימומים וסיבוכים בטיפול במפרצות מוח /מאמרו של ד''ר גיא רפאלי ב''הארץ''

09/07/2017

מאת מערכת אי-מד

במאמר שמתפרסם היום באתר "הארץ" מעדכן ד"ר גיא רפאלי, נוירולוג שבץ ומצנתר מוח בבי"ח בילינסון, מרכז רפואי רבין, אודות טכנולוגיית צינתור מוח חדשה, Comaneci,  שפותחה ע''י חברת רפיד מדיקל לטיפול במפרצת מוחית, ושלפני כחודש נעשה בה לראשונה שימוש בישראל.

 רפאלי מסביר שאמנם צינתור מוחי הפך בשנים האחרונות לגישה הטיפולית המועדפת לטיפול במפרצות מוחיות, אך שעדיין קיים סיכון גבוה יחסית לדימומים , במיוחד במפרצות שהגיעו כבר לשלב הדימום. הטכנולוגיה החדשה אותה הוא מציג במאמר מיועדת להפחית סיכון זה.

ד"ר רפאלי מסביר את עקרונות השיטה החדשה אשר "אמורה למנוע גם את הסיבוכים האפשריים שהיו נלווים לצנתור. בדומה לבלון המסורתי גם הComaneci, ממוקם בעורק אל מול צוואר המפרצת אך בשונה מבלון הוא מאפשר צנתור ללא חסימות זמניות של כלי דם ובכך מקטין משמעותית את הסיכון לסיבוכים. מדובר בבלון העשוי מרשת מתכתית שאינה חוסמת את זרימת הדם במהלך הצנתור. הרשת מיוצרת בטכנולוגיה ייחודית שפותחה על ידי החברה, המאפשרת ליצור מבנה גמיש שניתן לראותו בבירור בזמן הצנתור. באירופה בוצעו כבר קרוב ל–1,000 צנתורים בשיטה זו, ומאיסוף הנתונים מכל הצנתורים הללו נמצא כי מספר הסיבוכים צומצם לפחות פי 10 מאשר בשיטה המסורתית. בימים אלה מתבצעים גם כמה מחקרים בעולם כדי לאשש את הנתונים."

למאמר ב"הארץ"

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני