חדשות

האם העליה לאחרונה בשיעור מקרי דום לב נובעת מהתקפי לב שלא טופלו עקב מגפת הקורונה? (JACC Cardiovasc Interv)

20/08/2020

 

העליה לאחרונה במקרי דום לב מחוץ לכותלי בית החולים עשויה לנבוע מכך שחולים שפיתחו התקף לב במהלך תקופת הסגר בשל מגפת הקורונה לא פנו לבתי חולים, כך טוענים חוקרים מדנבר במאמר שפורסם בכתב העת JACC: Cardiovascular Interventions.

 

החוקרים מסבירים כי תועד שיעור גבוה יותר משמעותית של מקרי דום לב מחוץ לכותלי בית החולים במהלך השבועיים הראשונים להנחיות להישאר בבתים (46 מקרים בשבוע), בהשוואה לשיעורים שתועדו בתקופה שקדמה למגפת ה-COVID-19 או בשלב מוקדם של המגפה, עוד בטרם פורסמה ההנחיה להישאר בבתים (26 ו-27 מקרים בשבוע, בהתאמה).

 

למרות העליה במקרי דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, תועדה פעילות ירודה מהרגיל של אמבולנסים בכל שבוע באותה תקופת זמן: 2,218 קריאות לפני פרסום ההנחיה להישאר בבית, 2,219 קריאות סביב מועד ההנחיות ו-1,921 קריאות אמבולנסים בתקופה שלאחר פרסום ההנחיות הללו.

 

מעניין לציין כי בעקבות COVID-19 נרשמה ירידה של 38% בפעילות מעבדות צנתורים בשל אוטם לבבי עם עליות מקטע ST מתשעה מרכזים גדולים בארצות הברית.

 

המומחים מאמינים כי ישנה חשיבות רבה לבחון את הנתונים ברמת המטופל על-מנת להבין טוב יותר את הנתונים. עם זאת, בשלב זה, על המטפלים לשקול את ההשלכות האפשריות של המגפה בהקשר של הופעת מחלות כרוניות וחדשות בלב ובכלי הדם. אחת האפשרויות העולה מהנתונים היא כי חולים עם תסמונת כלילית חדה לא פנו לקבלת טיפול, דבר אשר הוביל לעליה בשיעור מקרי דום לב מחוץ לכותלי בית החולים.

 

המומחים כותבים כי אין להם כלל ספק כי חלק מהחולים נמנעו מטיפול רפואי בשל חשש מהדבקה בנגיף הקורונה. מגמות אלו תוארו גם בניו-יורק, כאשר הרופאים שמו לב כי החולים פחדו מדי בכדי להגיע לבתי חולים.

 

הכותבים קוראים להגברת ההדרכה והמודעות לנושא מאחר ולהערכתם, מגמות אלו צפויות להימשך בכל האתרים בהם שיעורי ההדבקה גבוהים.

 

JACC Cardiovasc Interv 2020

 

לידיעה ב-MedPage Today

 

הערת מערכת:

אתם מוזמנים למאמרו של פרופ' שלומי מטצקי ''אפקט קורונה'' שבה ניתח את השינויים בפניות בשל תסמיני MI בישראל בגל הראשון של הקורונה.

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני