חדשות

מתן מעכבי PDE5 לטיפול בהפרעות זקפה מלווה בהישרדות טובה יותר של חולים עם מחלה כלילית יציבה (J Am Coll Cardiol)

25/03/2021

 

השימוש במעכב PDE5 (Phosphodiesterase Type-5) לווה בסיכון נמוך יותר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה ל-Alprostadil לטיפול בהפרעות זקפה בגברים עם מחלה כלילית יציבה, כך עולה מתוצאות מחקר גדול משבדיה שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול במעכבי PDE5 מלווה בהפחתת שיעורי התמותה, בהשוואה לאי מתן טיפול להפרעות זקפה לאחר אוטם לבבי. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין טיפול במעכבי PDE5 או Alprostadil ובין התוצאות בגברים עם מחלת עורקים כלילית יציבה.

 

מדגם המחקר כלל את כל הגברים בשבדיה עם היסטוריה של אוטם לבבי או רה-וסקולריזציה, אשר טופלו במעכבי PDE5 או ב- Alprostadilבמהלך השנים 2006 עד 2013, למשך למעלה משישה חודשים לאחר האירוע. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכון לתמותה מכל-סיבה, אוטם לבבי, אי-ספיקת לב, תמותה קרדיווסקולארית, תמותה שאינה על-רקע מחלות לב וכלי דם, רה-וסקולריזציה לבבית, מחלת עורקים היקפית ואירועים מוחיים בגברים שטופלו במעכבי PDE5 לעומת אלו שטופלו ב- Alprostadil.

 

מדגם המחקר כלל 16,548 גברים שטופלו במעכבי PDE5 ו-1,994 גברים שטופלו ב- Alprostadil. משך המעקב הממוצע עמד על 5.8 שנים ובמהלכו תועדו 2,261 מקרי תמותה (14%) בקבוצת הטיפול במעכבי PDE5 ו-521 מקרי תמותה (26%) בקבוצת הטיפול ב- Alprostadil.

 

הטיפול במעכבי PDE-5 לעומת טיפול ב- Alprostadil לווה בסיכון מופחת לתמותה (יחס סיכון של 0.88, רווח בר-סמך 95% של 0.79-0.98) והסיכון לאוטם לבבי, אי-ספיקת לב, תמותה קרדיווסקולארית ורה-וסקולריזציה היה דומה.

 

כאשר החוקרים בחנו את היקף המרשמים לטיפול במעכבי PDE5, תוך חלוקה לחמי שונים, הם מצאו כי בקרב חולים בחמישונים 3, 4, ו-5, הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה נמוך יותר. בקרב מטופלים ב- Alprostadil, באלו בחמישון העליון תועדו שיעורים נמוכים יותר של תמותה מכל-סיבה, בהשוואה לחולים בחמישון הראשון.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי בגברים עם מחלת עורקים כלילית יציבה, טיפול במעכבי PDE5 מלווה בסיכון נמוך יותר לתמותה, אוטם לבבי, אי-ספיקת לב ורה-וסקולריזציה, בהשוואה לטיפול ב- Alprostadil. למרות שהירידה בתמותה מכל-סיבה עם מעכבי PDE5 הייתה תלוית-מינון, לאור האופי התצפיתי של המחקר, הנתונים אינם מאפשרים לקבוע כי מדובר בקשר סיבתי או להסיק כי למעכבי PDE5 יש תועלת קלינית.

 

J Am Coll Cardiol. 2021;77;1535-1550

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני