חדשות

ניתוחי עיניים אינם מעלים סיכון לאוטם שריר הלב (Annals of Internal Medicine)

13/04/2022

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב- Annals of Internal Medicineמוכיח כי רופאי עיניים יכולים לבצע בבטחה התערבויות כמו ניתוח קטרקט מבלי לדאוג שהמטופלים שלהם יתמודדו עם סיכון מוגבר לאוטם חריף של שריר הלב (AMI) בעקבות ההליך. החוקר הראשי הסביר כי בדיקות והערכות רבות קודמות לרוב להליכים אופטלמולוגיים בגלל חשש מסיבוכים אחר ההליכים. "מעט מאוד ידוע אם ההליכים הללו אכן מעלים את הסיכון לטווח קצר [ללקות ב-AMI]", אמר.

במחקר השתתפו 353,031 חולים בנורבגיה ובשוודיה, שזוהו באמצעות רישומי חולים, עם התקפי לב בפעם הראשונה שהיו בני 40 ומעלה, הניתוח כלל 806 חולים עם AMI. הם השוו חשיפה לפרוצדורות עיניים בין 0 ל-7 ימים לפני אבחון AMI (תקופת הסיכון) לטווח של 7 ימים 30 ימים קודם לכן (תקופת הבקרה 29 עד 36 ימים לפני AMI). החוקרים העריכו את הסיכון היחסי של AMI בשבוע שלאחר הליך עיניים על ידי השוואת שני פרקי הזמן.

הם גם ריבדו את הנתונים באמצעות מספר משתנים, כולל גיל (צעיר מ-65 שנים לעומת 65 שנים ומעלה), משך ההליך (פחות מ-20 דקות לעומת 20 דקות ויותר), הרדמה (מקומית או כללית), נוכחות של מחלות נלוות (ללא תחלואה נלווית המציינת חולה בסיכון נמוך ולפחות תחלואה נלווית אחת המציינת חולה בסיכון גבוה), ותת-סוג ניתוח. הם מצאו שאף אחד מהמשתנים הללו לא השפיע על הסיכון ל- AMI. הניתוחים סווגו לשלושה תת-סוגים: (1) פרוצדורות כירורגיות בעפעפיים ובשרירים חוץ-עיניים, הנעשות בדרך כלל על ידי מנתחים אוקולופלסטיים; (2) פרוצדורות כירורגיות הנעשות במקטע הקדמי של העין, לרבות קרנית, עדשה וזווית החדר הקדמי, שנעשו בדרך כלל על ידי מנתחי מקטע קדמי, מנתחי קטרקט או מנתחי גלאוקומה, ו-(3) הליכים בגוף הזגוגית וברשתית, המבוצעים בדרך כלל על ידי מנתחי ויטריאורטינה. הליכים סווגו בפולשניות נמוכה, בינונית או גבוהה אם הם דורשים הרדמה כללית או מעורבים בחדירה של העין. הליכים שעומדים בשני הקריטריונים, כגון היפרדות רשתית, תויגו גבוה, בעוד אלו שעומדים בקריטריון אחד, כגון ניתוח קטרקט, סווגו כבינוניים. הליך כגון הזרקה לעפעף עבור blepharospasm נחשב לפולשני נמוך.

החוקרים מצאו אפשרות ירידה של AMI בשבוע שלאחר הליך עיניים, בהשוואה לשבוע הביקורת (OR 0.83; CI 95%, 0.75-0.91). "ייתכן שרופאי עיניים דחו או ביטלו ניתוחים כדי להפחית את הסיכון לסיבוכים", אמר החוקר, וציין כי אין צורך בדחיית הליכים עיניים כדבר מובן מאליו כדי למנוע AMIs.

לכתבה ב-Medscape

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני