חדשות

צריכת מזונות ומשקאות מותססים עשירים בפרוביוטיקה קשורה לירידה בתסמיני חרדה חברתית ( Psychiatry )

16/06/2015

מאת מערכת אי-מד

דיאטה עשירה במזון ומשקאות מותססים המכילים פרוביוטיקה מסייעים בשליטה בחרדה חברתית במבוגרים צעירים, בעיקר כאלה שהם מאוד חרדתיים, כך עולה ממחקר המתפרסם ב- Psychiatry  .

לדעת החוקרים על אף שמימצאי המחקר אינם יכולים להצביע באופן מוחלט על קשר סיבתי, נראה לדעתם שאכילת יותר מזונות מותססים עשוייה להפחית את החרדה החברתית.

המחקר כלל 710 סטודנטים שגוייסו במסגרת קורסי מבוא לפסיכולוגיה. המשתתפים השלימו שאלון שבחן צריכת מזון מותסס, נוירוטיות וחרדה חברתית. השאלון בדק צריכה של מיגוון מזונות לרבות יוגורט, מזןן או משקאות חלב חמוצים המכילים יוגורט, חלב סויה, מרק מיסו (מפולי סויה מותססים), כרוב כבוש, שוקולד מריר, מיצים המכילים מיקרו-אצות, חמוצים, תחליף בשר מסויה (טמפה), וירקות כבושים (קימצ'י).

במודל אינטרקטיבי שעבר התאמות של משתנים דמוגרפיים, צריכה כללית של מזונות בריאות ותדירות פעילות גופנית - החוקרים מצאו שתדירות פעילות, נוירוטיות ומזון מותסס קשורים באופן בלתי תלוי ומובהק עם חרדה חברתית.

צריכת מזון מותסס ונוירוטיות היוו ביחד גורמי חיזוי לחרדה חברתית. כלומר, בסטודנטים עם רמה גבוהה של נוירוטיות, תדירות גבוהה של צריכת מזונות מותססים הייתה קשורה לפחות סימפטומים של חרדה חברתית.

החוקרים מציינים שקשר זה עקבי עם תוצאות מחקרים פרה-קליניים וקליניים קודמים שהצביעו על כך שלפרוביוטיקה  עשוי להיות אפקט נוגד חרדה.

המנגנון אינו ברור אך נראה שהעובדה שלחרדה יש לעיתים קרובות גם ביטוי גסטרואינטנסיאלי סימפטומטי, הפחתת רמת הדלקתיות ע"י פרוביוטיקה עשויה לסייע בהפגת הסימפטומים הללו , מסבירים החוקרים, וזאת מעבר לכך שהקשר בין צריכת מזון מזין לבריאות נפשית ידוע ומוכר כבר מהספרות.

Psychiatry Res. 2015;228:203-208. Abstract

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני