חדשות

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עשוי להביא להקלה בתסמיני חרדה בחולי דמנציה (Br J Psychiatry)

17/06/2015

 

במאמר שפורסם בכתב העת The British Journal of Psychiatry מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT או Cognitive-Behavioral Therapy) הינה התערבות אפשרית ויעילה לטיפול בחרדה בחולי דמנציה.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה תסמין בעייתי בחולי דמנציה, אך עדיין אין טיפולים יעילים להפרעות אלו. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להקלה על חרדה בחולי דמנציה ולקבוע את הישימות של התערבות זו במסגרת מחקר אקראי-מבוקר.

 

החוקרים פיתחו פרוטוקול שכלל עשרה מפגשי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי. משתתפים עם דמנציה וחרדה (והמטפלים שלהם) חולקו באקראי לקבוצת התערבות שכללה טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עם טיפול סטנדרטי (25 חולים) או טיפול סטנדרטי בלבד (25 חולים). החוקרים בחנו את התוצאות ואת העלויות בתחילת המחקר, לאחר 15 שבועות ולאחר 6 חודשים.

 

לאחר 15 שבועות תועד הבדל מתוקן במדד Rating Anxiety in Dementia Scale להערכת חרדה של 3.10- עם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בהשוואה לטיפול סטנדרטי, עם הבדל שהיה רק קרוב למובהק סטטיסטית. 15 שבועות לאחר התקנון תועד שיפור משמעותי במדדי דיכאון (5.37-). השיפור נותר משמעותי לאחר שישה חודשים.

                          

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי היה אפשרי ויעיל בחולי דמנציה הסובלים מחרדה. הם קוראים להשלים כעת מחקר אקראי-מבוקר להערכת הנושא.

 

Br J Psychiatry. 2015:206:509-516

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני