חדשות

התועלת ארוכת הטווח של התערבות קצרה להקלה על דיכאון וחרדה בבני נוער (J Child Psychol Psychiatry)

03/02/2018

 

התערבות במפגש יחיד עשויה להביא להפחתה ארוכת-טווח בדיכאון, חרדה ולשיפור תחושת שליטה בקרב מתבגרים בסיכון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהדורת חודש פברואר של כתב העת Journal of Child Psychology and Psychiatry.

 

החוקרים בחנו אם התערבות חד-פעמית שכללה הדרכה לשינוי התפיסה, מתוך אמונה כי ניתן לעצב אישיות, עשויה להפחית דיכאון וחרדה ולחזק תחושות שליטה במתבגרים בסיכון גבוה. מדגם המחקר כלל 96 משתתפים בגילאי 12-15 שנים. בתחילת המחקר, הצעירים חולקו באקראי לקבוצת התערבות, שכללה 30 דקות התערבות מבוססת-מחשב, או לקבוצת ביקורת שכללה טיפול תומך. הצעירים וההורים דיווחו על תסמיני דיכאון וחרדה בקרב הצעירים והצעירים דיווחו על דרגת תחושת השליטה שלהם, בתחילת המחקר ולאורך תשעה חודשי מעקב.

 

בהשוואה לקבוצת הביקורת, ההתערבות הובילה לשיפור גדול יותר בתסמיני דיכאון עליהם דיווחו הצעירים וההורים שלהם ולשיפור במדדי החרדה לפי דיווח ההורים בלבד, כמו גם לשיפור במדדי שליטה בהתנהגות לאחר תשעה חודשי מעקב. ההשפעה של ההתערבות לא הייתה משמעותית כאשר החוקרים בחנו את מדדי החרדה על-בסיס דיווח הצעירים, אם כי לאחר תשעה חודשים ההשפעה של ההתערבות הייתה בטווח קטן-עד-בינוני.

 

בקרב צעירים בקבוצת ההתערבות תועד גם שיפור מהיר יותר בתסמיני דיכאון לפי דיווח ההורים והצעירים ובתחושת השליטה שחשו הצעירים לאורך המעקב, בהשוואה לצעירים בקבוצת הביקורת.

 

ממצאי המחקר מצביעים על השפעה מועילה וממושכת להתערבות חד-פעמית לעיצוב האישיות של צעירים להקלה על תסמיני דיכאון וחרדה ותחושת שליטה עצמית.

 

J Child Psychol Psychiatry. 2018;59:160-170

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני