חדשות

תסמונת טקוטסובו - האם ברוב המקרים נצפה להחלמה טוטאלית? /מאת ד''ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

22/03/2018

תסמונת טקוטסובו  Takotsubo - או Stress induced cardiomyopathy, נכנסה לתודעה האבחנתית גם  ב DD של אוטם (ר"ת STEMI ) בקטגוריה של MINOCA או בשמה המלא Myocardial Injury with Non Obstructive Coronary Arteries, וגם כסיבה לאי ספיקת לב חדה ופתאומית משנית לסטרס עוצמתי פתאומי בנשים ( בכ 97% מין נקבה) מבוגרות. למרות הדעה הרווחת, של החלמה מהירה וספונטנית (ברב המקרים) של תפקוד החדר השמאלי הנמדד לפי LVEF, ההשלכות הקליניות והפונקציונליות ארוכות הטווח של התסמונת, לא מוגדרות דיין, וזאת מטרת המחקר הנוכחי.

שיטות:

·    החוקרים אספו במחקר חתך, תצפיתי, את כל המטופלים (סך 37) עם אבחנה קודמת (מעל 12 חודשים קודמים לתחילתו) של ,Takotsubo מבוססת קריטריונים מקובלים מתוך מרשםScotish Takotsubo Registry.

·     המחקר מבוקר קבוצת ביקורת של מתנדבים, ממרכז אוניברסיטאי Aberdeen סקוטלנד, עם התאמת משתנים של תחלואה, גיל ומין. המצב הסימפטומתי הוגדר לפי דירוג NYHA , וMinesota Living with Heart Failure Questionaire (ר"ת MLHFQ).

·      כל המטופלים עברו אפיון פנוטיפי שכלל ביו מרקרים, מבחן מאמץ לב-ריאה, אקוקרדיוגרפיה כולל בדיקת עיבור -Strain-   , ובדיקת תהודה מגנטית CMRהכוללת גם cardiac 31P spectroscopy לקביעת מצב אנרגטי של השריר ( יחסphosphocreatine \ ϒ-ATP ).

תוצאות:

הרב, 97% היו נשים בגיל הביניים של 64±11 שנים.

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני