חדשות

בחולים עם פרפור פרוזדורים שכיחות גבוהה של אוטמים מוחיים שקטים עם הידרדרות קוגניטיבית (מתוך כנס ה-HRS)

12/05/2020

 

בחולים עם פרפור פרוזדורים, כולל אלו תחת טיפול נוגד-קרישה פומי, אוטמים מוחיים שקטים מופיעים בשיעור המתקרב ל-3% בשנה, כך עולה מתוצאות מחקר SWISS-AF, מחקר פרוספקטיבי שפורסם במהלך כנס ה-Heart Rhythm Society.

 

מחקר SWISS-AF (Swiss Atrial Fibrillation Cohort) כלל 2,415 חולים עם פרפור פרוזדורים ב-14 אתרים בשוויץ בין השנים 2014-2017, כאשר 1,737 חולים השלימו בדיקת MRI ומבחן קוגניטיבי בתחילת המחקר. החולים השלימו את המבחן הקוגניטיבי כל שנה ו-1,227 משתתפים השלימו בדיקת MRI נוספת לאחר שנתיים.

 

בתחילת המחקר, גיל המשתתפים הממוצע עמד על 71 שנים, מעט למעלה מרבע מהמשתתפים היו נשים ו-90% נטלו נוגדי-קרישה פומיים.

 

מבין 68 חולים עם עדות להיארעות אוטם מוחי לאחר שנתיים, 59 (87%) היו תחת טיפול בנוגדי-קרישה פומיים. החוקרים מדווחים כי לאחר שנתיים, 5.5% מהחולים המטופלים היטב עם פרפור פרוזדורים אובחנו עם אוטם מוחי חדש, כאשר ב-85.3% מהמקרים היה מדובר באוטם שקט קלינית וב-75% מהמקרים האוטמים היו שקטים תחת טיפול בנוגדי-קרישה. אוטמים מוחיים שקטים היו נפוצים יותר מאירועים מוחיים קליניים ואירועים איסכמיים חולפים, אשר תועדו ב-2.3% מהחולים במהלך השנתיים.

 

בחולים שאובחנו עם אוטמים מוחיים שקטים תועדה ירידה קטנה, אך מובהקת סטטיסטית, בתפקוד הקוגניטיבי. למרות שהירידה הייתה קטנה, החוקרים הופתעו מאחר ומדובר היה במעקב בן שנתיים בלבד וירידה קוגניטיבית ודמנציה מתפתחות לאורך שנים.

 

מומחים מסבירים כי זהו המחקר הגדול ביותר להערכה קפדנית של היארעות אוטמים מוחיים שקטים בחולים עם פרפור פרוזדורים. הם מסבירים כי אוטמים שקטים עשויים להיות הגורם, לפחות באופן חלקי, להידרדרות הקוגניטיבית ודמנציה על-רקע פרפור פרוזדורים.

 

מתוך כנס ה-HRS

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני