חדשות

מעקב התפתחותי הינה הגישה הטובה יותר לאבחנה מוקדמת של אוטיזם (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-IMFAR)

25/05/2015

 

מעקב התפתחותי באמצעות מדד SACS-R (Social Attention and Communication Study – Revised) הינה האמצעי השימושי ביותר לזיהוי יילודים ופעוטות עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-IMFAR (International Meeting for Autism Research).

 

במחקר SACS המקורי, החוקרים אימנו אחיות לעקוב אחר הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים בבדיקות שגרה בגילאי 12, 18 ו-24 חודשים. על-בסיס המחקר הראשוני, החוקרים מצאו כי ל-SACS ערך מנבא חיובי של 81%, עם רגישות של 83.8% וסגוליות משוערת של 99.8% לזיהוי מוקדם של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

 

במחקר הנוכחי, החוקרים התבססו על SACS-R, הכולל רשימה קצרה של סמנים מרכזיים להערכת כישורי תקשורת וכישורים חברתיים האופייניים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בגילאי 12, 18 ו-24 חודשים.  האחיות התבססו על כלי זה להערכת כישורי התקשורת והכישורים החברתיים של הילדים במהלך בדיקות שגרתיות בכל אחת מנקודות הזמן הללו.

 

כל הילדים שזוהו כילדים בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם על-בסיס מדד זה הופנו להערכה התפתחותית כל שישה חודשים עד גיל שנתיים והיו במעקב בגיל 3.5 שנים לאישור האבחנה. הילדים עברו הערכה באמצעות ADOS-Toddler and Mullen Scales of Early Learning בכל ביקור וכן השלימו את מדד ADI-R בגיל 24 חודשים.  כל הילדים שהיו במעקב בין גילאי 12-24 חודשים היו גם במעקב בגיל 3.5 שנים וילדים בסיכון הופנו גם הם להערכה.

 

נכון להיום, 13,779 ילדים היו במעקב; מבין אלו, 232 זוהו כילדים בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם (כ-1.7% מכלל המדגם). 169 ילדים נוספים עברו הערכה נוספת; 138 מהם ענו על הקריטריונים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם (ערך מנבא חיובי של 81.7%).

 

הממצאים המוקדמים הללו מעידים כי שיעורי ההימצאות הנוכחיים של הפרעות מהספקטרום של אווטיזם במדגם גדול זה עומדים על 1 מכל 73 ילדים. מדובר בשיעור הקרוב לזה המדווח ע"י ה-CDC, העומד על אחד מכל 68 ילדים.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-IMFAR

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני