חדשות

בדיקת דם עשויה להוביל לאבחנה מוקדמת ומהימנה יותר של אוטיזם (PLoS Comput Biol)

20/03/2017

 

שני סמנים מטבוליים עשויים לסייע בניבוי מדויק של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת PLOS Computational Biology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום, אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים נקבעת לאחר הערכה ע"י צוות רב-מקצועי ובעזרת כלים פסיכומטריים. רבים מחפשים אחר סמנים ביולוגיים העשויים לתמוך בתהליכי האבחנה.

 

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים ריכוז של שני מטבוליטים – מסלולי FOCM (Folate –Dependent One-Carbon Mechanism) ו-TS (Transulfuration). מדגם המחקר כלל 83 ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, 47 אחים/אחיות שלהם ו-76 עמיתים תואמים בגיל. גילאי הילדים נעו בין 3-10 שנים.

 

החוקרים התבססו על שני מודלים וניתוח סטטיסטי להערכת התוצאות. ניתוח לפי Fisher Discriminant Analysis איפשר סיווג רב-משתני של המשתתפים, עם סיווג נכון של 97.6% מהילדים עם אוטיזם ו-96.1% מהילדים כבריאים.

 

שיטה סטטיסטית שניה, הקרויה KPLS (Kernal Partial Least Squares), שימשה לניבוי התנהגות אדפטיבית בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, כפי שנקבע לפי מדד Vineland Adaptive Behavior Composite Score. החוקרים מדדו חמישה מטבוליטים מסלולי FOCM/TS (GSSG, tGSH/GSSG, Nitrotyrosine, Tyrosine ו-F-Cysteine) שימשו להערכת הניהוי של התנהגות אדפטיבית בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, ואלו ניבאו במדויק את מדד Vineland Score (R2 = 0.45 לאחר תיקוף).

 

החוקרים כותבים כי בהערכת מטופל במטרה לקבוע אם מדובר בחולה עם הפרעה מהספקטרום של אוטיזם, הבודקים מנסים להיות בטוחי באבחנה ככל הניתן. הערכת המטבוליטים באמצעות כלים סטטיסטיים אלו אינה מהווה תחליף אך עשויה לתמוך בתהליך האבחנתי.

 

PLoS Comput Biol. Published online March 16, 2017

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני