חדשות

בדיקת השיניים של תינוקות עשויה לסייע בניבוי אוטיזם (Science Advances)

02/06/2018

 

הערכת מטבוליזם של אבץ ונחושת בשכבות שיניים של תינוקות עשויה לסייע בניבוי אילו ילדים יפתחו הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו ב-Science Advances.

 

במהלך החיים העובריים ובחודשים הראשונים לחיים ילדים יוצרים שכבת שיניים חדשה בכל יום, באופן המשקף בתבליט את הכימיקאלים המצויים בגוף ויש תיעוד חשיפה כרונולוגית לכימיקאלים שונים. מסלולי אבץ ונחושת הינם בקרים מרכזיים למתכות רבות; הפרעה במסלולים אלו עשויה להשפיע על מטבוליזם מרכיבים אחרים ומתכות רעילות.

 

במסגרת המחקר הנוכחי, החוקרים בחנו את השיניים של 193 משתתפים מארבעה מדגמי מקרה-ביקורת, על-בסיס טכניקת אבלציה באמצעות לייזר לדגימת כל שן ב-152 אתרים, בממוצע. החוקרים בחנו את השיניים שנשרו באופן טבעי בדומה להערכת גדילת טבעות של עץ, במטרה לקבוע אילו ילדים נחשפו ברחם ובשלב מוקדם בחיים. הנתונים מהשיניים נבחנו בעיקר בטרימסטר השני והשלישי ועד לחודשים הראשונים לאחר הלידה.

 

בכל ארבע סדרות המחקרים ובניתוח המשולב, המאזן בין אבץ ונחושת היה מופרע במקרים של אוטיזם. בילדים עם אוטיזם תועדו שינויים בשלושה מאפיינים הניתנים לכימות: משך ממוצע של מעגלי אבץ-נחושת; סדירות הישנות המחזורים; ומספר המאפיינים המורכבים בכל מחזור.

 

באמצעות שני מודלים שונים לסיווג, החוקרים הגיעו לדיוק של 90% בסיווג מקרים וביקורות, עם רגישות לאבחנת אוטיזם שנעה בין 85% ועד 100% וסגוליות שנעה בין 90% ועד 100%.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי באמצעות מערכת סמנים חדשה וייעודית, החוקרים מצאו כי בילדים שפיתחו מאוחר יותר אוטיזם ישנה הפרעה באיזון אבץ-נחושת ברחם או בחודשים הראשונים לחיים.

 

Science Advances 2018

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני