חדשות

טיפול תרופתי ל-ADHD בילדים עם אוטיזם אינו מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים (מתוך הכנס השנתי ה-66 מטעם ה-AACAP)

11/11/2019

 

מנתונים חדשים עולה כי אין סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים חמורים על-רקע טיפול בתכשירים סטימולנטים בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי ה-66 מטעם ה-American Academy of Child & Adolescent Psychiatry.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות סטימולנטיות משמשות לעיתים קרובות לטיפול בילדים ומתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי כ-34% מהילדים ו-42% מהמתבגרים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם עשויים לקבל טיפול תרופתי ל-ADHD.

 

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר Market Scan בשנים 2000-2016. המדגם הסופי כלל משתתפים בגילאי 3-18 שנים, אשר ניפקו לפחות שני מרשמים לטיפול בתרופות להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, אובחנו עם תסמונת Rett Syndrome ולא סבלו מאירוע קרדיווסקולארי בעבר.

 

אירועים קרדיווסקולאריים חמורים כללו אירוע מוחי, אוטם שריר הלב, הפרעת קצב חדרית, או דום לב. לכל מטופל בקבוצת המקרים התאימו החוקרים 10 ביקורות על-בסיס זמן קלנדרי, גיל, מין וסוג ביטוח. החוקרים בחנו כל מטופל בקבוצת המקרים במטרה לקבוע אם נטל תרופות סטימולנטיות ו/או Atomoxetine.

 

החוקרים זיהו 326,221 מטופלים (80.4% בנים) עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. מבין אלו, 48 משתתפים (0.01%) אובחנו עם אירוע קרדיווסקולארי חמור. שיעורי היארעות אירועים קרדיווסקולאריים בקבוצת החולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם עמדו על 5.62 מקרים ל-100,000 שנות-אדם.

 

כל החולים בקבוצת המקרים נבחנו בהשוואה לביקורות תואמות. קבוצת הביקורת כללה 480 ילדים וצעירים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, אשר לא קיבלו טיפול תרופתי להפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות.

 

מניתוח הנתונים עלה כי 6 מבין 48 הילדים שנטלו תרופות ל-ADHD (12.5%) חוו אירוע קרדיווסקולארי חמור, זאת בהשוואה ל-106 מבין 480 ביקורות (22.1%). מכאן עלה כי אין קשר בין הטיפול בתרופות ל-ADHD ובין הופעת אירועים קרדיווסקולאריים. יתרה מזאת, יחסי הסיכויים לאירוע מוחי והפרעות קצב לב חמורות היו דומים ולא הצביעו על סיכון מוגבר בקבוצת המקרים.

 

ממצאי המחקר תומכים במחקרים קודמים שמצאו כי טיפול תרופתי ל-ADHD אינו מעלה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים.

 

מתוך הכנס השנתי ה-66 מטעם ה-AACAP

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני