חדשות

האם הזעה הינה סמן מוקדם להפרעות התנהגותיות בילדים עם אוטיזם? (Front Psychiatry)

23/11/2019

 

בחולים עם אוטיזם חמור, חיישני הזעה עשויים לשמש כסמן אזהרה לרופאים ולאחרים מפני התפרצות התנהגותית ולספק הזדמנות לעצור אירועים אלו עוד בטרם התרחשו, כך עולה מתוצאות מחקר קטן שכלל שמונה בנים עם הפרעות חמורות מהספקטרום של אוטיזם. ממצאי המחקר פורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Frontiers in Psychiatry.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדדים פסיכו-פיזיולוגיים של עירות, דוגמת פעילות אלקטרו-דרמאלית, עשויים לספק סמן מוקדם להופעה קרבה של בעיות התנהגות. עם זאת, השונות בדפוסי פעילות אלקטרו-דרמאלית על-רקע התנהגויות שונות עשויה להגביל את יכולת החיזוי.  במחקר הנוכחי נתוני פעילות אלקטרו-דרמאלית של שמונת המשתתפים במחקר נאספו בתנאי טבעיים, כאשר המשתתפים לקחו חלק בתכנית לימודית בבית הספר , במטרה להערכת השונות בדפוסי פעילות אלקטרו-דרמאלית.

 

המשתתפים נשאו מכשירי מעקב על הקרסול ושורש כף היד ואלו תיעדו עליה ברמת זיעה, אשר הצביעה על עליה בפעילות אלקטרו-דרמאלית., ב-60% מהמקרים בטרם הופעת הפרעת התנהגות, דוגמת פגיעה-עצמית או התנהגות אגרסיבית.

 

בנוסף, החוקרים מציינים כי פעילות אלקטרו-דרמאלית לאחר בעיה התנהגותית שבה לערכי הבסיס ב-45% מהמקרים בלבד.

 

החוקרים מסבירים כי עליה בפעילות אלקטרו-דרמאלית העידה כי גוף הנבדק מגיב באופן פיזיולוגי לגורם דחק. אזהרה מפני עליה ברמת הדחק עשויה לספק למטפלים הזדמנות להתערב ולנטרל את הסיטואציה.

 

Front Psychiatry. Published online September 11, 2019

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני