חדשות

התועלת של ציסטוסקופיה בחולים עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן (מתוך כנס ה-AUA)

25/05/2022

 

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AUA (American Urological Association) עולה כי לבדיקות ציסטוסקופיה במקרים של זיהומים חוזרים בדרכי השתן יש תועלת קלינית מעטה בחולים עם וללא מאפיינים בסיכון גבוה.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הערך של ציסטוסקופיה בחולים עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן, קרי, שני זיהומים ומעלה בתקופה של שישה חודשים או 3 זיהומים ומעלה לאורך שנה אחת.

 

החוקרים מסבירים כי ההנחיות הנוכחיות של ה-AUA ממליצות כנגד בדיקות ציסטוסקופיה בחולים עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן. עוד הם מדווחים כי ישנן המלצות חלשות לציסטוסקופיה בחולים מעל גיל 40 שנים עם מאפיינים בסיכון גבוה וכי אין עדויות משמעותיות בנושא וההמלצות מבוססות על דעות מומחים.

 

המחקר הרטרוספקטיבי הינו המחקר הגדול ביותר בנושא עד כה וכלל 467 חולים שעברו ציסטוסקופיה בשל זיהומים חוזרים בדרכי השתן.

 

מהנתונים עולה כי רק 1.3% מהציסטוסקופיות (6 חולים) הדגימו ממצאים משמעותיים, אשר הוגדרו ככאלו שהובילו לשינוי בניהול החולים. כל ששת החולים אובחנו עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן שהיו מורכבים ועם מאפיינים בסיכון גבוה. הגיל החציוני של החולים עם ממצאים משמעותיים עמד על 58 שנים.

 

מבין ששת החולים הללו, הציסטוסקופיות הדגימו שני מקרים של אבנים בשלפוחית השתן וכן תועד מקרה אחד מכל הבאים: סרטן שלפוחית שתן, לימפומה, שחיקת רשת השופכה, שארית אורכוס.

 

מכאן עולה כי לציסטוסקופיות תתכן חשיבות מסוימת, אך לבדיקה חשיבות מעטה בחולים מורכבים מעל גיל 50 שנים.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי לבדיקות ציסטוסקופיה אין תועלת קלינית בחולים ללא מאפיינים בסיכון גבוה, תועלת קלינית מוגבלת בחולים עם מאפיינים בסיכון גבוה וכי הגיל החציוני של החולים עם ממצאים משמעותיים בבדיקות אלו היה גדול כמעט בשני עשורים, בהשוואה לסף התחתון המצוין בהנחיות הנוכחיות.

 

מתוך כנס ה-AUA

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני