חדשות

התערבות תזונתית עשויה להקל על שינויים במצב הרוח ותסמינים דו-קוטביים אחרים (מתוך כנס ה-ASCP)

12/06/2020

 

התערבות תזונתית עם דגש על חומצות שומן עשויה להפחית את השינויים במצב הרוח בחולים עם הפרעה דו-קוטבית, כאשר זו מבוצעת בשילוב עם טיפול תרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology.

 

במסגרת המחקר חולקו באקראי 41 חולים עם הפרעה דו-קוטבית להתערבות תזונתית עתירת אומגה-שלוש ודלת אומגה-שש ו-41 אחרים עם הפרעה דו-קוטבית שימשו כביקורות והמשיכו בדיאטה שכללה כמות סטנדרטית של חומצות שומן אומגה-שלוש ואומגה-שש. גילאי המשתתפים נעו בין 20-75 שנים, 83% היו נשים ומדדי תסמיני מצב רוח וכאב היו דומים. הן דיאטת ההתערבות והן דיאטת הביקורת הותאמו למטרות המחקר.

 

בקבוצת ההתערבות תועדה צריכה רבה יותר של דגנים שמנים, דוגמת סלמון וטונה, בעוד שבקבוצת הביקורת תועדה צריכה רבה יותר של דגים לבנים ודגים עם תכולת חומצות שומן קטנה יותר. בקבוצת ההתערבות ניתן גם סוג שונה של שמן בישול, אשר כלל תערובת של שמן זית ושמן אגוזי מקדמיה. המשתתפים בקבוצה זו גם הפחיתו את צריכת בשר אדום וקיבלו חטיפי מזון ייעודיים, אשר הוכנו במיוחד ע"י צוות המחקר. חשוב לציין כי הדיאטות הללו היו מאוד ספציפיות למטרת המחקר.

 

לאחר 12 שבועות זיהו החוקרים ירידה משמעותית בוריאביליות מצב הרוח, באנרגיה, אי-שקט וכאב בקבוצת ההתערבות (p<0.001). התסמין היחיד שהיה נמוך יותר משמעותית בקבוצת הביקורת היה מחשבות אימפולסיביות (p=0.004).

 

המסר העולה מהמחקר הוא כי על הרופאים להסביר למטופלים על חשיבות הבריאות התזונתית לבריאות הגוף והנפש וכי להרכב התזונה עשויה להיות השפעה חשובה על מצב הרוח.

 

מתוך כנס ה-ASCP

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני