חדשות

התקן תוך-רחמי מפחית דימומים כבדים בזמן מחזור בנשים עם השמנה (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

09/05/2022

 

מנתונים ממחקר בשלב 3 שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Obstetricians and Gynecologists עולות עדויות התומכות בשימוש בהתקן תוך רחמי עם Levonorgestrel במינון 52 מ"ג בנשים שלא ילדו בעבר עם השמנה ודימומים כבדים בזמן מחזור עם ירידה בהיקף 97% באובדן דם לאורך שישה חודשים לאחר הכנסת ההתקן.

 

מדגם המחקר כלל 105 נשים ממרכזים שונים בארצות הברית עם הוכחה לדימומים כבדים בזמן מחזור. חציון כמות אובדן הדם במהלך שני מחזורי ווסת לפני הכנסת ההתקן עמד על 165 מ"ל (טווח, 73-520 מ"ל).

 

מדד מסת הגוף הממוצע עמד על 30.9 ק"ג למטר בריבוע, כאשר 45% מהנשים סבלו מהשמנת-יתר, כפי שנקבע לפי מדד מסת גוף של מעל 30 ק"ג למטר בריבוע, כולל 13% עם מדד מסת גוף של 40 ומעלה. קרוב ל-30% מהמשתתפות במחקר לא ילדו מעולם ולא היה ידוע על גורם רפואי, אנטומי, זיהומי או גידולי כגורם לדימומים.

 

החוקרים מדווחים כי 86 נשים היו זמינות להערכה לאחר שלושה חודשים מהכנסת ההתקן וחציון אובדן הדם באותה נקודת זמן עמד על 9.5 מ"ל (טווח בין רבעוני של 2.5-22.9 מ"ל), עדות לחציון ירידה של 93% מתחילת המחקר. חציון אובדן דם שישה חודשים לאחר הכנסת התקן תוך-רחמי עמד על 3.8 מ"ל (טווח בין רבעוני של 0-10.1 מ"ל), ירידה של 97% מתחילת המחקר.

 

ללא תלות בהיסטוריית לידות קודמות או מדד מסת הגוף, אובדן דם לאחר 6 חודשים היה קטן ב-97-97.5%, בהשוואה להיקף אובדן הדם בתחילת המחקר.

 

בקרב 23% המשתתפות שלא השלימו את המחקר, ב-4% תועדה פליטה של ההתקן, שיעור גבוה כפליים מזה שתואר בנשים שהשתמשו בהתקן תוך-רחמי המשחרר הורמונים למניעת הריון. עם זאת, שיעור זה עולה בקנה אחד עם מחקרים קודמים בנשים עם דימומים כבדים בזמן מחזור.

 

כ-6% מהנשים שלא השלימו את המחקר הסירו את ההתקן בשל תלונות על אירועי דמם והתכווצויות בבטן. 9% אבדו למעקב או הסירו את הסכמתן להשתתף במחקר ו-5% הפסיקו את הטיפול מסיבה לא-ידועה.

 

ממצאים אלו מספקים עדויות התומכות בשימוש בהתקנים תוך-רחמיים להקלה על נשים עם דימומים כבדים בזמן מחזור.

 

מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני