חדשות

חוקרים מאונ' ת''א הצליחו להדפיס במדפסת תלת ממד גידול סרטני שלם ופעיל של גליובלסטומה ולאפשר בכך ביצוע ניסיונות טיפול בתרופות מותאמות אישית

18/08/2021

מאת מערכת אי-מד

חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הצליחו להדפיס במדפסת תלת-ממד גידול סרטני שלם ופעיל מסוג גליובלסטומה (היארעות של כ-225  בשנה בישראל).

הגידול המודפס כולל מערכת כלי הדם המאפשר הזרמה של תרופות כך שניתן לבחון השפעת טיפול תרופתי עליהם, תוך התאמה אישית לסוג הגידול ולמאפייניו .

החוקרת הראשית, פרופ' סצ'י-פאינרו הסבירה שהרעיון לפיתוח זה נבע מהפער הגדול בתוצאות טיפול במעבדה לעומת בקליניקה, כשמסקנתה הייתה שהמחקר שנעשה במעבדה אינו משקף את המציאות האמיתית בקליניקה. 

"אנחנו הוכחנו שהמודל התלת-ממדי שלנו מתאים יותר לניבוי ולפיתוח תרופות בשלוש דרכים שונות. ראשית, בדקנו חומר שעיכב את החלבון שמצאנו, P-Selectin, על תרביות תאי גליובלסטומה בצלחות פטרי דו-ממדיות, ולא ראינו כל שינוי בחלוקת או בנדידת התאים שטופלו לעומת תאי הביקורת שלא טופלו. לעומת זאת, בחיות מודל ובמודלים התלת-ממדיים המודפסים, שבהם כן מצאנו ביטוי גבוה של החלבון, הצלחנו לעכב את התקדמות הגליובלסטומה על ידי חסימת החלבון P-Selectin. הניסוי הזה הוכיח לנו כמה תרופות פוטנציאליות לא מגיעות לקליניקה כי הן נכשלו בבדיקות על מודלים דו-ממדיים, ולהפך: כמה מקרים שנחשבו להצלחה מסחררת במעבדה, נכשלו במבחנים הקליניים."

להערכתה תוך שנה שנתיים הטכנולוגייה עשויה להיות "מבצעית" ולשמש ככלי לבחירת טיפול מותאם אישית, ובעתיד גם לגידולים נוספים.

לדיווח ב-N12

לסרטון וידאו של אונ' ת''א המסביר את הפרוייקט

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני