חדשות

הנקה מפחיתה את הסיכון לזיהומים בדרכי נשימה תחתונות ואסתמה בתינוקות (J Allergy Clin Immunol)

19/03/2022

 

הנקה מפחיתה את הסיכון להתפתחות זיהומים בדרכי נשימה תחתונות בינקות ולהתפתחות אסתמה ונזלת אלרגית בילדות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעה של הנקה על מחלות נשימתיות בילדות היא שנויה במחלוקת והם ביקשו לבחון את ההשפעה של הנקה בלבד על הרכב המיקרוביום בדרכי נשימה עליונות ובמערכת העיכול בשלב מוקדם, את התגובה החיסונית בדרכי נשימה עליונות בינקות ואת הסיכון למחלות נשימתיות נפוצות בילדות.

 

החוקרים בחנו נתונים ממדגם שכלל תינוקות בריאים ותיעדו את דפוסי ההנקה והופעת מחלות נשימה ומחלות אלרגיות נפוצות בילדות. בתת-קבוצה של תינוקות בחנו החוקרים גם את הרכב המיקרוביום בדרכי הנשימה העליונות ובמערכת העיכול באמצעות ריצוף רנ"א ומדידת 9 ציטוקינים.

 

מבין 1,949 תינוקות שנכללו במחקר, החוקרים אספו נתונים מלאים לאחר ארבע שנים אודות 1,495 תינוקות (76.71%).

 

מניתוח הנתונים עלה קשר מנה-תגובה הפוך בין הנקה בלבד ובין מגוון אלפא והרכב המיקרוביום בדרכי נשימה עליונות ובמערכת העיכול בגיל צעיר. עוד זוהה קשר חיובי בין הנקה בלבד ובין רמות Interferon-α, Interferon-γ ו-Interleukin-17A בינקות. בנוסף, החוקרים מצאו כי הנקה בלבד הגנה באופן תלוי-מינון מפני התפתחות זיהום בדרכי נשימה תחתונות בינקות (יחס סיכויים לכל 4 שבועות של הנקה בלבד של 0.95, רווח בר-סמך 95% של 0.91-0.99), לצד הגנה מפני אסתמה (יחס סיכויים לכל 4 שבועות של הנקה בלבד של 0.95, רווח בר-סמך 95% של 0.90-0.99) או נזלת אלרגית (יחס סיכויים לכל 4 שבועות של הנקה בלבד של 0.95, רווח בר-סמך 95% של 0.92-0.99) לאחר ארבע שנים.

 

החוקרים מדווחים כי שינויים בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול עמדו בבסיס ההשפעה המגנה של הנקה בלבד מפני אסתמה בגיל ארבע שנים.

 

ממצאי המחקר מצביעים על השפעה מגנה אפשרית של הנקה בלבד על הסיכון להתפתחות זיהומים בדרכי נשימה תחתונות בינקות ואסתמה ונזלת אלרגית בילדות. הממצאים גם מצביעים על מנגנונים אפשריים בבסיס הקשרים הללו, כולל השפעה של הנקה בלבד על המיקרוביום במערכת העיכול.

 

J Allergy Clin Immunol 2022

 

לידיעה ב-Healio

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני