חדשות

הנחיות חדשות בנושא APBI לטיפול בסרטן שד בשלב מוקדם (Pract Radiat Oncol)

26/11/2016

 

לפי הנחיות חדשות מטעם ASTRO (American Society for Radiation Oncology), יותר ויותר נשים עם סרטן שד בשלב מוקדם, כולל נשים צעירות יותר ואלו עם DCIS (Ductal Carcinoma In Situ), עשויות להתאים לטיפול APBI (Accelerated Partial Breast Irradiation) לאחר ניתוח להסרת הגוש הממאיר.

 

לדברי המומחים, מסמך ההנחיות החדש התמקד בשתי שאלות מרכזיות. הראשונה, אילו נשים עשויות להתאים ל-APBI מחוץ לתנאי מחקר. השאלה השניה הייתה אילו נשים עשויות להתאים ל-IORT.

 

מדובר בעדכון להצהרה מטעם ASTRO שפורסמה בשנת 2009 בנושא APBI, המבוססת על עדויות עדכניות מהן עולה כי בנשים המתאימות, APBI עשוי להיות טוב כמו הקרנה של כל השד להארכת הישרדות ומניעת הישנות מקומית של סרטן שד בשלב מוקדם.

 

המומחים ממליצים להפחית את הגיל המינימאלי של נשים בהן שוקלים טיפול APBI ל-50 שנים, בניגוד להמלצה הקודמת שקבעה סף של 60 שנים. בנשים בגילאי 40 שנים ומעלה העונות על כל הדרישות לטיפול, כולל נשים עם DCIS בסיכון נמוך, ניתן גם לשקול את הטיפול במשנה זהירות.

 

ההצהרה העדכנית קובעת גם המלצות בנוגע ל-IORT (Intraoperative Radiation Therapy) בנשים מתאימות עם סרטן שד פולשני.

 

ההנחיות ממליצות לשקול APBI מחוץ לתנאי מחקר קליני על-בסיס גיל, מצב DCIS ומעורבות שוליים ניתוחיים. כאמור, בנוסף למועמדות של נשים בגילאי 50 שנים ומעלה לטיפולי APBI, באלו בגילאי 40-49 שנים העונות על הקריטריונים הפתולוגיים ניתן לשקול את הטיפול. לראשונה, גידולי DCIS בסיכון נמוך גם נכללו כמועמדים לטיפול APBI (אלו גידולי DCIS שזוהו במסגרת בדיקות סקר, בדרגה נמוכה עד בינונית, בגודל של עד 2.5 ס"מ וכריתה מלאה עם שוליים שליליים של 3 מ"מ לפחות).

 

ההמלצות בנושא IORT מבוססות על תוצאות שני מחקרים גדולים בשלב 3 להשוואת הקרנה כל גופית מול IORT, מחקר ELIOT (Intraoperative Radiotherapy with Electrons) ומחקר TARGIT (Targeted Intraoperative Radiotherapy)  וקובעות כי על רופאים לייעץ לנשים בנוגע לסיכונים האפשריים עם מעקב ארוך-טווח במשך לפחות 10 שנים לזיהוי הישנות גידול בכל הנשים לאחר IORT. עוד מומלץ כי Electro Beam IORT יוגבל לנשים המועמדות לטיפול בהקרנה חלקית של השד.

 

Pract Radiat Oncol. Published online November 17, 2016

 

לידיעה במדסקייפ

 

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני