חדשות

מחקר חדש מראה יעילות ל- patritumab-deruxtecanבסרטן השד (ESMO 2022)

14/05/2022

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שהוצג בקונגרס סרטן השד של האגודה האירופית לאונקולוגיה הראה כי נוגדן חדש המשולב בתרופה (ADC) המכוון ל-HER3 (ERBB3) מגביר את הפעילות האנטי-גידולית בחולות עם סרטן שד חיובי לקולטני הורמונים (HR) בשלב מוקדם או שלילי ל-HER2, לאחר מנה אחת בלבד. המחקר הדגים שיעור תגובה כולל של 45% בחולים עם מחלה לא מטופלת בשלב מוקדם והדגיש כי patritumab deruxtecan (HER3-DXd) היה קשור לעלייה משמעותית בציוני לימפוציטים חודרים לגידול (CelTIL).

patritumab deruxtecan הוגדר כטיפול חדשני על ידי ה-FDA, לטיפול בהתקדמות NSCLC גרורתי או מקומי-מתקדם עם EGFR מוטנטי. בסרטן השד, patritumab deruxtecan הראה פעילות אנטי-גידולית ופרופיל בטיחות סביר בחולות שטופלו אגרסיבית במחלה גרורתית עם רמות משתנות של ביטוי חלבון HER3. בנוסף, תוצאות לא סופיות מניסוי SOLTI TOT-HER3 ב-30 חולות עם סרטן שד בשלב מוקדם של HR חיובי\HER2 שלילי דיווחו על פעילות ביולוגית וקלינית ממנה בודדת של התרופה. הנתונים החדשים מניסוי SOLTI TOT-HER3 כוללים 78 נשים לפני ואחרי גיל המעבר עם סרטן שד ראשוני בנוכחות HR חיובי\HER2 שלילי שלא טופלו, עם ביטוי Ki67 של 10% או יותר. המטופלות חולקו לרמות גבוהות, בינוניות, נמוכות ונמוכות במיוחד של ביטוי הגידול ERBB3 mRNA לפני הטיפול, קיבלו מנה אחת של HER3-DXd, וביופסיה בוצעה ביום 21. ציוני CelTIL, המייצגים תגובה מלאה פתולוגית, חושבו כדי לקבוע את השונות בפעילות המחלה בין דגימות לפני ואחרי הטיפול.

ביום 21, נראה שיעור תגובה כולל של 45% למנה אחת של ה-ADC, שכללה 28 מגיבות ו-34 שאינן מגיבות. בסך הכל, ציוני CelTIL עלו לאחר מנה בודדת של ה-ADC. ההבדל הממוצע בין ציוני CelTIL לפני ואחרי הטיפול היה 6.8 בכל העוקבה. מטופלות שהגיבו לטיפול הובילו לעלייה זו, עם הבדל ממוצע של 15.2 בקרב המגיבות לעומת 2.9 בקרב אלו שלא הגיבו. ניתוח נוסף הראה שהשינויים בציוני CelTIL היו בלתי תלויים הן בביטוי הבסיס של ERBB3 mRNA והן בביטוי HER3. נראה כי patritumab deruxtecan גורם לשינויים בביטוי של גנים הקשורים למערכת החיסון, כולל דיכוי של ביטוי Ki67.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב-clinicaltrials.gov

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני