מאמרי מערכת

מה למדנו ממחקר ה-IN-TIME ? ראיון עם פרופ' מיכאל גליקסון

10/11/2014

לאחרונה התפרסם ב-LANCET מחקר ה-IN-TIME (שאף דווח באתר - כאן ) שבחן את האפקטיביות של ניטור ביתי של מושתלי דפיברילטורים. מחקר זה בוצע באמצעות מערכת הניטור הביתי של חברת ביוטרוניק.

בכדי להבין טוב יותר את מבנה ותוצאות המחקר, וכמובן גם ההשלכות הפרקטיות, ביקשנו לשוחח עם פרופ' מיכאל גליקסון, מנהל המרכז להפרעות קצב לב במרכז הרפואי שיבא תל השומר, אשר היה אף השתתף במחקר עצמו.

לאחר הסבר קצר על מבנה המחקר , ותוצאותיו , אשר הראו על ירידה מובהקת בתמותה בקרב קבוצת המטופלים שהייתה תחת ניטור ביתי בהשוואה לקבוצת הביקורת מציג פרופ' גליקסון את יתרונות הניטור הביתי אשר השפיעו ודאי על התוצאות הקליניות במחקר ואשר כוללים:

  • זיהוי של תקלות במכשירים מבעוד מועד
  • זיהוי של החמרה אפשרית אצל המטופל המאפשרת לצוות המטפל להזמינו או להנחות על שינוי בתכנות המכשיר או הטיפול התרופתי
  • שיפור בתחושת הביטחון והפחתת רמות החרדה של המטופלים

כל אלה ביחד עם העובדה שמדובר בטכנולוגיה המאפשרת גם חיסכון בעלויות וצורך בביקורים יזומים במרפאת הקוצבים מצדיקים לדעת פרופ' גליקסון שימוש נרחב בניטור מרחוק בכל המטופלים שבהם הושתלו קוצבים או דפיברילטורים או שילוב של שניהם. למרות זאת, מציין פרופ' גליקסון, שהנושא הכלכלי (הכללה בסל הבריאות) של הניטור הביתי טרם הוסדר בישראל , וחלק מבתי החולים בארץ מעניקים אותו למטופלים ללא תמורה כלכלית למעשה, מתוך הכרה שזאת הרפואה הנכונה שיש לתת למטופלים אלה.

בראיון מתייחס גם  פרופ' גליקסון למודלים שונים של עבודה בין מרכזי הפרעת קצב ליחידות לאי ספיקת לב בכל הנוגע לשימוש במידע המגיע מהניטור הביתי לצוות המטפל.

לראיון המלא הקליקו כאן

הראיון הופק בחסות בלתי תלויה של חברת מדלאב ביוטורוניק

 

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני