חדשות

הבדלים בין גברים ונשים במדדי זרימת דם בלב (Radiology: Cardiothoracic Imaging)

08/03/2020

 

מנתונים חדשים במתנדבים בריאים עולה כי זרימת הדם ללב עשויה להיות שונה בין גברים ונשים, כאשר על-בסיס בדיקות MRI ארבע-ממדיות עולה כי בנשים מהירות זרימה גבוהה יותר עם מתח גבוה יותר בחדר שמאל, בעוד שבגברים אנרגיה קינטית גבוהה יותר של חדר שמאל, כך מדווחים חוקרים מארצות הברית במאמר שפורסם בכתב העת Radiology: Cardiothoracic Imaging.

 

החוקרים מסבירים כי בדיקת MRI ארבע-ממדית מאפשרת לנתח את הדינאמיקה של שריר הלב ולסייע בהערכת היעילות של תפקוד החדר. להערכת הבדלים מגדריים בדינאמיקה של זרימת הדם ומתח הלב, החוקרים בחנו את הנתונים ב-39 גברים ונשים בגילאי 20-35 שנים. שיא אנרגיה קינטית סיסטולית הממוצע בחדר שמאל עמד על 4.76 mJ ב-20 הגברים ועל 3.36 mJ ב-19 נשים (p=0.047).

 

בנשים תועדו מדדי שיא מהירות זרימה סיסטולית ודיאסטולית גבוהים יותר, כמו גם מדדי מתח חדר שמאל בציר ארוך, היקפי ורדיאלי. החוקרים זיהו מתאם מתון בין שיעורי מתח היקפי סיסטולי ודיאסטולי ובין שיא ערבוליות דיאסטולית וסיסטולית.

 

החוקרים כותבים כי חלק מהממצאים עשויים לנבוע מהבדלים מגדריים באנטומיה של חדר שמאל וקצב הלב.

 

מהנתונים הללו עולה כי עליה בתפקוד הלב בנשים לעומת גברים עשויה לנבוע משילוב של פיזור אנרגיה קטן יותר של הדם בחדר שמאל בזמן מילוי והתרוקנות הודות לזרימה ערבולית גדולה יותר של הדם בלב האישה. מדדים אלו עשויים לשפוך אור על שינויים תלויי-מין בתפקוד שריר הלב עם הגיל.

 

Radiology: Cardiothoracic Imaging, online February 27, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני