חדשות

תוצאות מבטיחות לגירוי מגנטי דרך העור לטיפול בסערת טכיקרדיה חדרית (JAMA Cardiology)

23/02/2022

 

ממחקר קטן להערכת גירוי מגנטי דרך העור (Transcutaneous Magnetic Stimulation) של Stellate Ganglion השמאלי בחולים עם סערת טכיקרדיה חדרית (Ventricular Tachycardia Storm) עולה כי TcMS עשוי להפחית בבטחה את עומס טכיקרדיה חדרית בחולים אלו.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TcMS עשוי להשפיע באופן לא-פולשני על פעילות מערכת העצבים ולהפחית את נטל טכיקרדיה חדרית בחולים עם סערת טכיקרדיה חדרית. כעת הם ביקשו לבחון את הבטיחות והיעילות של טיפול זה כאשר מכוון ל-Stellate Ganglion השמאלי בחולים עם סערת טכיקרדיה חדרית.

 

המחקר כלל 26 חולים עם לפחות שלושה אירועי טכיקרדיה חדרית בתוך 24 שעות, אשר טופלו במרכז שלישוני אחד בין אוגוסט 2019 ועד יולי 2021. המשתתפים חולקו באקראי למחזור טיפולי יחיד ב-TcMS (14 חולים) או לגירוי דמה (12 חולים).

 

התוצא העיקרי של המחקר היה העדר טכיקרדיה חדרית במהלך 24 השעות לאחר ההקצאה האקראית. תוצאי סיום משניים עיקריים כללו את הבטיחות של הטיפול, כמו גם את עומס אירועי טכיקרדיה חדרית במהלך 72 השעות לאחר ההקצאה האקראית.

 

במהלך 24 השעות לאחר ההקצאה האקראית, הישנות טכיקרדיה חדרית תועדה ב-4 מבין 14 חולים בזרוע ההתערבות (29%), לעומת 7 מבין 12 חולים בזרוע הביקורת (68%). במהלך 72 השעות לאחר ההקצאה האקראית, מספר אירועי טכיקרדיה חדרית הממוצע עמד על 4.5 בזרוע ההתערבות, בהשוואה ל-10.7 אירועים בזרוע הביקורת (P < 0.001).

 

מטופלים בזרוע ההתערבות נטלו פחות תרופות נגד הפרעות קצב לב במהלך 24 השעות לאחר ההקצאה האקראית, בהשוואה למצב בתחילת המחקר (ממוצע של 0.9 לעומת 1.8, בהתאמה, p=0.001), אך לא תועדו הבדלים במספר התרופות שנטלו החולים בזרוע הביקורת.

 

החוקרים מציינים כי בשבעת החולים עם התקן לבבי מושתל לא תועדו השפעות משמעותיות לגירוי המגנטי על תפקוד המכשירים.

 

ממצאי המחקר תומכים ביעילות של גירוי מגנטי דרך העור להפחתת אירועי טכיקרדיה חדרית בחולים עם סערת טכיקרדיה חדרית, עם וללא התקן לבבי מושתל.

 

JAMA Cardiology, Feb 16, 2022

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני