חדשות

טיפול ב-Tafamidis בחולים עם קרדיומיופתיה משנית ל-ATTR (מתוך Am J Cardiovasc Drugs)

06/04/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Cardiovascular Drugs מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם קרדיומיופתיה משנית ל-ATTR (Amyloid Transthyretin), טיפול ב- Tafamidis(וינדמקס) מלווה בשיעורים נמוכים יותר של אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם ומשך אשפוז קצר יותר. 

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR תסמיני אי-ספיקת לב מלווים בהוצאות אשפוז גבוהות. מחקר ATTR-ACT (Transthyretin Amyloidosis Cardiomyopathy Clinical Trial) הדגים את היעילות של Tafamidis להפחתת שכיחות אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR. כעת ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את ההשפעה של Tafamidis על מספר ימי אשפוז משנית למחלות לב וכלי דם ברי-מניעה בחולים עם קרדיומיופתיה עקב ATTR.

 

בכלל אוכלוסיית המחקר, בחולים שטופלו ב- Tafamidis השיעור השנתי של אשפוזים עקב מחלות לב וכלי דם היה נמוך יותר (ירידה בסיכון יחסי של 0.68, p<0.0001) ומשך האשפוז הממוצע של כל אשפוז קרדיווסקולארי היה קצר יותר (8.6250 לעומת 9.5625 ימים) בהשוואה לחולים בזרוע הפלסבו. משילוב הנתונים עלה כי טיפול ב- Tafamidis מנע 2.62 ימי אשפוז קרדיווסקולארי לכל מטופל בשנה.

 

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי התחלת טיפול מוקדם ב- Tafamidis לוותה בירידה משמעותית של 52% בימי אשפוז על-רקע מחלות לב וכלי דם , בהשוואה לפלסבו (ירידה בסיכון יחסי של 0.48, P<0.0001). עם ירידה של 1.14 ימים לכל אשפוז, הטיפול ב- Tafamidis הפחית את מספר ימי אשפוז קרדיווסקולארי בכל שנה ב-3.96 ימים לכל חולה עם אי-ספיקת לב בדרגת NYHA (New York Heart Association) של I/II.

 

ממצאי המחקר תומכים בהפחתת היקף ומשך האשפוזים של חולים עם קרדיומיופתיה על-רקע ATTR עם טיפול ב- Tafamidis. החוקרים כותבים כי אבחנה מוקדמת והתחלת טיפול ב- Tafamidis עשויים להפחית עוד את מספר ימי אשפוז משנית למחלות לב וכלי דם בכל שנה.

 

Am J Cardiovasc Drugs. 2022 Mar 30

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני