חדשות

טיפול ב-Bisoprolol יעיל ובטוח בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית (International Journal of Cardiology)

20/03/2022

 

במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Bisoprolol נסבל היטב ויעיל להקלה על חסימה ושיפור תסמינים בחלק משמעותי מהחולים עם תסמינים משנית לקרדמיופתיה היפרטרופית חסימתית.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את החשיבות של Bisoprolol בהקלה על תסמינים ושיפור חסימת מוצא חדר שמאל במבוגרים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתית. לצורך כך, הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל חולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית ומוצא חדר שמאל של 50 מ"מ כספית ומעלה לאחר תרגיל ולסלבה ומדד NYHA (New York Heart Association) של II-III, אשר חולקו באקראי לקבלת Bisoprolol (החל מ-1.25 מ"ג ביום).  המינון ההתחלתי של Bisoprolol הועלה כל שבועיים להשגת מפל מוצא חדר שמאל נמוך מ-30 מ"מ כספית או עד למינון המקסימאלי הנסבל.

 

תוצא הסיום העיקרי היה השגת מפל מוצא חדר שמאל קטן מ-30 מ"מ כספית ושיפור של לפחות נקודה אחת במדד NYHA. תוצאי סיום משניים כללו את שיעור החולים עם מפל מוצא חדר שמאל קטן מ-30 מ"מ כספית או קטן מ-50 מ"מ כספית, שיעור החולים עם שיפור של לפחות קטגוריה אחת במדד NYHA ושינוי במפל הלחצים במוצא חדר שמאל.

 

בתקופה שבין דצמבר בשנת 2001 ועד דצמבר בשנת 2020, גויסו למחקר 92 חולים. 16 חולים (17%) בזרוע הטיפול ב- Bisoprolol ענו על התוצא העיקרי. הטיפול ב- Bisoprolol הפחית את מפל הלחצים במוצא חדר שמאל אל מתחת ל-30 מ"מ כספית ב-33 חולים (36%) ואל מתחת ל-50 מ"מ כספית ב-57 חולים (62%). שיפור בקטגוריית NYHA תועד ב-30 חולים (33%).

 

הירידה הממוצעת במפל הלחצים במוצא חדר שמאל תחת טיפול ב- Bisoprolol עמדה על 28 מ"מ כספית ואחוז הירידה עמד על 42%. ב-35 חולים (38%), הטיפול ב- Bisoprolol לא הפחית את מפל הלחצים אל מתחת ל-50 מ"מ כספית ונדרש טיפול ב-Disopyramide ו/או התערבות פולשנית להשגת יעד זה.

 

ממצאי המחקר תומכים בבטיחות ויעילות Bisoprolol בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית חסימתית.

 

International Journal of Cardiology, March 9, 2022

 

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני