חדשות

לראשונה בישראל : מערכת CareLink לניטור מעקב וטיפול מרחוק בחולים עם מכשירים לבביים

05/03/2008

ע"פ הודעת חברת  מדטרוניק,  לראשונה בישראל מושקת מערכת ה- " קרלינק “ CarLink network- מערכת  אינטרנט אלחוטית המאפשרת  מעקב  וניטור  מהבית, לחולי לב  מושתלי דפיברילטורים .

במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה התבצעה ההשקה הראשונה בישראל  במסגרתה חוברו 20 חולי לב למערכת האינטרנטית.  השבוע הצטרף גם המרכז הרפואי שיבא תל השומר לתכנית ומטופלים של מערך הלב חוברו למערכת האינטרנטית.

טכנולוגיית CareLink  למעקב וניטור לב כחלק מהטיפול הרגיל, תשפר את הטיפול עבור אלפי חולים בישראל הסובלים מהפרעות בקצב הלב או מאי ספיקת לב.

"הרופא במרפאה"--" החולה בבית": הטכנולוגיה מאפשרת לרופא לעקוב  מרחוק  אחרי הפרעות הקצב ואי ספיקת הלב אצל חולה הלב הנמצא בבית . הרופא מקבל הודעת טקסט או דואר אלקטרוני על כך שנתונים חדשים ממטופליו הגיעו ונמצאים כעת באתר האינטרנטי המאובטח. המערכת החדשה מאפשרת העברה אוטומטית של הנתונים, ללא מגע יד-אדם, כאשר המכשיר מזהה בעיה ומהווה חלופה למרפאה שגרתית.

כיום מגיעים החולים לבקורת במרפאות המעקב מידי מספר חודשים לבית החולים, ברוב המקרים לצורך "קריאת נתונים" בלבד מהמכשיר.

 

חברת מדטרוניק הודיעה על קבלת אישור התקן של האיחוד האירופי (CE Mark) והשקת המערכת האוטומטית Medtronic Carelink Network with Conexus Wireless Telemetry במדינות האיחוד האירופי ובישראל.

 

לדברי נציגי החברה, ניתן לתכנת את המערכת כך שתספק באופן אוטומטי נתונים על סטטוס המיכשור הרפואי והחולה, לרבות התראות להחמרה של התקדמות מחלה בעזרת המכשיר המושתל ,ישירות לרופא.

ע"י כך למערכת יש את הפוטנציאל להביא לשיפור הטיפול במיליוני חולים עם הפרעות קצב ו/או אי-ספיקת לב , באמצעות מעקב הדוק וטיפול מונע מפני החמרת סימפטומי המחלה, באופן שעשוי למנוע מוות לבבי פתאומי.

המכשירים המתאימים למערכת כוללים   ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) דפיברילטורים המושתלים בחולים עם הפרעות קצב.וCRT-D- - Cardiac Resynchronization Therapy – Defibrillator) ) בחולים עם אי-ספיקת לב

 

מדובר במערכת הראשונה, והיחידה מסוגה שזכתה לאישור, המאפשרת מעקב מרחוק והודעה על התחלת הצטברות נוזלים בחלל בית החזה (תהליך המקדים תסמינים חמורים יותר של אי-ספיקת לב, בעיקר בצקות, באמצעות טכנולוגיה בלעדית- " האופטיבול"  OptiVol Fluid Status Monitoring), , ובכך, באמצעות אפשרות מתן טיפול מונע בזמן,   היא עשויה למנוע אשפוזים על-רקע החמרה של אי-ספיקת לב.

 

לדברי דר' אריה מיליטיאנו, מנהל שירות אלקטרופיזיולוגי מרכז רפואי "כרמל" ומחוז חיפה וגליל מערבי של שירותי

 

 בריאות כללית, הטכנולוגיה המשודרת מביתו של החולה, הינה צעד גדול קדימה בטיפול ומעקב  בחולים עם מחלת לב

 

כרונית שעברו השתלת דפיברילטורים ובעתיד הקרוב גם קוצבי לב. כעת קיימת אפשרות של מידע וזמינות מיידית חסרת

 

תקדים, קבלת התראות ומעקב אחר המידע שהמכשירים אוספים וגם  תקינות המכשירים  "

 

יהודית גל, מנכ"ל מדטרוניק ישראל אמרה כי היא שמחה על קבלת האישור של האיחוד האירופי לפריצת הדרך שהושגה בשילוב זה של רפואה וטכנולוגיה.

לדבריה, המערכת החדשה של החברה כבר הביאה לשיפור השקט הנפשי ושיפור הטיפול בלמעלה מ-200,000 חולים עם הפרעות קצב או אי-ספיקת לב ברחבי העולם. התוספת החדשה של טכנולוגיה אל-חוטית עשויה לשפר עוד יותר את הטיפול במיליוני חולים, עם פוטנציאל להשיג ירידה במספר מקרי המוות הלבבי הפתאומי ברחבי אירופה ובישראל.

 

מקור ההודעה – מדטרוניק ישראל

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני