חדשות

שתל עדשה תוך עיני מתקן אסטיגמציה מיופית בינונית – חמורה (מתוך ה- Ophthalmology)

23/08/2010

מאת ד"ר מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר שפורסם בירחון Ophthalmology, עולה כי השתלת עדשות תוך עיניות מסוג ICL (Implantable Collamer Lens) מתקנת ביעילות אסטיגמציה מיופית בינונית עד חמורה.

לדברי החוקרים, ממצאים אלו מצביעים על כך שהשתלת עדשות ICL עשויה להפוך לחלופה מעשית לניתוחי רפרקציה בקרנית בטיפול בבעיות אלו.

בעבר דווח כי בתיקון של אסטיגמציה מיופית חמורה, השתלת ICL הדגימה תוצאות טובות יותר מפרוצדורת LASIK בצורת wavefront-guided, אשר מהווה את אחת מהשיטות הכירורגיות הטובות ביותר בניתוחי רפרקציה, מבחינת בטיחות, יעילות, יציבות ופרוגנוזה.  על כן, מאמינים החוקרים כי השתלת עדשות מסוג ICL הינה עדיפה על שיטות קרטורפרקטיביות, בייחוד בעיניים עם קוצר ראייה משמעותי יותר ואסטיגמציה הדורשות צריבה ניכרת יותר באמצעות לייזר.

במחקר הנוכחי הושתלו עדשות ICL ב- 56 עיניים של 32 נבדקים עם אסטיגמציה מיופית בינונית עד חמורה.

מתוצאות המחקר עולה כי לא הודגם שינוי בחדות הראייה המתוקנת בצורה המירבית ב- 24 עיניים (43%), הודגם רווח של שורה אחת ב- 24 עיניים (43%), רווח של 2 שורות בחמש עיניים (9%), ואובדן שורה אחת ב- 3 עיניים (5%).

הודגמו 10 מעלות או יותר של סיבוב ציר, הדרדרות חדות ראייה או שינוי ברפרקציה ב- 4 עיניים (7.1%) ביום לאחר הניתוח, ובעין אחת (1.8%) בשבוע לאחר הניתוח, וכל אלו הזדקקו למיקום מחדש של ה- ICL.

בכל נקודות הזמן לאחר הניתוח, יותר מ- 90% מן העיניים היו בטווח של 0.5 דיופטרים מן התיקון המתוכנן.  לאחר שנה, 100% היו בטווח של דיופטר אחד מן התיקון המיועד.

תיקון אסטיגמציה היה פחות מוצלח: לאחר שנה, 79% מן העיניים היו בטווח 0.5 דיופטרים מן התיקון המתוכנן, ו 98% היו בטווח של דיופטר אחד מן התיקון המתוכנן.

שינויים באקוויוולנט הספרי לאחר השבוע הראשון לא עלה על 0.06 דיופטרים בכל נקודת זמן, ושינויים באסטיגמציה לא עלו על 0.07 דיופטרים בכל נקודת זמן עד חלוף שנה.

אברציות מסדר שלישי וכלל האברציות מסדרים גבוהים יותר גברו באופן קל אך משמעותי, לאחר הניתוח, בעוד שאברציות מסדר רביעי גברו באופן לא משמעותי.

לא הודגמו עליות בלחץ התוך עיני בכל העיניים שהיו מעורבות במחקר.

הודגם אובדן ממוצע של תאים אנדותליאליים שעמד על 2.9% לאחר שנה ממועד הניתוח.

3 עיניים פיתחו קטרקט קדמי תת קופסיתי א-תסמיני, אך לא כזה שחייב הוצאת ICL.

בשלב זה עורכים החוקרים תצפית ממושכת יותר על מנת להעריך את הבטיחות לטווח הארוך של פרוצדורה כירורגית זו.

Ophthalmology

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני