חדשות

מחסור בחלבון עלול להעלות סיכון לקטרקט (Arch Ophthalmol)

26/02/2005
מחסור בחלבון בתזונה קשור לעלייה בסיכון לקטרקט, על פי ממצאים שפורסמו בגיליון פברואר של Archives of Ophthalmology. 

במחקר מבוסס אוכלוסיה, ד"ר ססיל דלקורט ממונפלייה, צרפת, ושותפיה, בדקו את הקשר בין סמני תזונת חלבון (אלבומין בפלזמה וטרנסטירטין) לקטרקט באנשים בגילאים 60-95 שנה.

2,221 נבדקים השתתפו באנליזה הסופית. ל-143 (6.4%) היה קטרקט סבקפסולי פוסטריורי, 75 (3.4%) עם קטרקט קורטיקלי, 127 (5.7%) עם קטרקט נוקליארי, 130 (5.8%) עם קטרקט משולב ו-111 (5%) עם ניתוח קטרקט.

למטופלים עם הרמות הנמוכות ביותר של ריכוז אלבומין בפלזמה (פחות מ-38.28 ג'/ליטר) וריכוזי טרנסטירטין (פחות מ-0.21 ג'/לליטר) היתה עלייה של כמעט 50% בסיכון לכל סוג של קטרקט.

הקשר עם רמות אלבומין נמוכות היה משמעותי יותר עם קטרקט משולב (יחסי סיכון 1.87). כמו כן גם לגבי טרנסטירטין (יחסי סיכון 2.37). קטרקט נוקליארי היה קשור גם לרמות טרנסטריטין נמוכות (יחסי סיכון 2.39).

לא נמצא קשר משמעותי לסוגי קטרקט אחרים. בנוסף, הסיכון לקטרקט לא עלה אם לנבדקים היו רמות אלבומין וטרנסטירטין נמוכות.

הצוות קורא לקיום מחקרים נוספים, אך מציע כי צריכת חלבון נמוכה עלולה להשרות מחסור בחומצות אמינו מסויימות הדרושות לשמירה על בריאות העדשות.

Arch Ophthalmol 2005;123:225-232

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני