חדשות

שתייה מתונה של יין אדום מפחיתה סיכון לקטרקט (ARVO 2005)

06/05/2005

חדשות טובות לאוהבי יין אדום: בצריכה מתונה, יין אדום עשוי להפחית סיכון להתפתחות קטרקט.

מחקר אוכלוסיה של 5 שנים שהתחיל ב-1996 וכלל בתחילתו 1,379 אנשים. תת מחקר שבדק השפעות צריכת אלכוהול והקשר להתפתחות קטרקט הוצג בפגישה בשנתית של הארגון למחקר בראיה ואופתלמולוגיה.

בתחילת המחקר ובמעקב ב-2001, עברו הנבדקים הדמיית עדשות באמצעות פוטוגרפית שכימפלג לקביעה האם היתה אופסיפיקציית עדשות. בתחילת המחקר היו הנבדקים בני 55 ומעלה, עברו בדיקות עיניים והשלימו שאלון לגבי בריאות, דיאטה, תרופות ועוד.

מחקר המעקב כלל 832 נבדקים ונערך במטרה לבדוק את הקשר בין שימוש באלכוהול והתפתחות קטרקט. נערכה התאמה לשימוש בתרופות, מצבים רפואיים אחרים וגורמים אחרים הקשורים בהתפתחות קטרקט.

תוצאות המחקר הראו כי לאלו שלא שותים ולשתיינים כבדים של כל סוגי האלכוהול היתה עלייה בסיכון להתפתחות קטרקט, בעוד שלאלו ששתו כמויות מתונות של יין אדום היה מחצית מהסיכון.

שתיינים כבדים הוגדרו ככאלו שצורכים 24 ג' או יותר אתנול ליום לגבר, ו-12 ג' ליום לאישה.

לשותי יין אדום, שתייה מתונה הוגדרה בין שתי כוסות לחודש עד שתי כוסות ביום. לא שותים הם אלו ששותים פחות מכוס לחודש או לא בכלל.

סה"כ היו 519 לא שתיינים, 295 שתיינים מתונים ו-18 שתיינים כבדים במחקר. היארעות 5 שנים של קטרקט היתה 22% בשתיינים ו-32.2% בלא שתיינים. בהתבסס על צריכת אלבוהול, קטרקט היה ב-23% משותי בירה, 19% בשותי ספירט, ו-13% בשותי יין.

בעוד שלשתייה מתונה של יין אדום היתה ההשפעה המגנה הגדולה ביותר, גם לשתייה מתונה של ספירט, כמו וויסקי או ברנדי, היתה השפעה מגנה אך לא כה חזקה. לשתייני בירה, עם זאת, היה סיכון גבוה להתפתחות קטרקט. החוקרים התייחסו לעובדה כחלק מהאנשים שותים יותר מסוג אלכוהול אחד. עם זאת, באופן כללי, אנשים דבקים במשקה אלכוהולי אחד.

באשר לסוג הקטרקט, לשתייני יין מתונים היתה ירידה של 50% בהיארעות קטרקט קורטיקלי ומעט פחות מחצי מהסיכון לקטרקט נוקליארי.

יין לבן לא נכלל באנליזה. יין לבן אינו נצרך באופן נרחב באיסלנד. לא ידוע אם הוא משפיע בצורה דומה.

ARVO 2005 Annual Meeting: Abstract B198. Presented May 4, 2005

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני