חדשות

גורמים סביבתיים תורמים להתקדמות קטרקט גרעיני (Ophthalmology)

05/04/2016

 

במאמר שפורסם בכתב העת Ophthalmology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי כשני שליש מהתקדמות קטרקט גרעיני נובעת מגורמים סביבתיים, בפרט צריכת וויטמין C, בעוד שגורמים גנטיים תורמים לקצת יותר משליש מהסיכון.

 

החוקרים אספו נתונים אודות קטרקט גרעיני והרגלי תזונה של 2,054 נשים לבנות תאומות (827 תאומות מונוזיגוטיות ו-916 תאומות דיזיגוטיות), בגיל ממוצע של 62 שנים. מידע תזונתי כלל צריכת 131 מוצרי מזון ותוספים במהלך תקופה של שנה אחת, עם הערכת מיקרונוטריינטים משאלונים אלו.

 

לאחר מכן, החוקרים מדדו את התקדמות קטרקט ב-151 תאומות מונוזיגוטיות ו-173 תאומות דיזיגוטיות לאחר תקופה ממוצעת של 9.4 שנים, כאשר המשתתפות היו בגיל ממוצע של 70 שנים. מדד השקע המרכזי עמד בממוצע על 55 בתחילת המחקר ועלה בממוצע ב-19.9 במהלך המעקב.

 

מהנתונים  אודות 155 זוגות תאומות, עלה כי תורשה תרמה ל-35% מהשונות בהתקדמות קטרקט גרעיני וגורמים סביבתיים סיפקו הסבר ל-65% נותרים.

 

התפתחות קטרקט גרעיני והתקדמות קטרקט גרעיני היו פחות נפוצים בנשים עם צריכה רבה של וויטמין D בתזונה. באלו בשליש העליון של צריכת וויטמין D תועד סיכוי נמוך ב-19%, בהשוואה לאלו בשליש התחתון, להתפתחות קטרקט גרעיני וסיכוי נמוך ב-33% להתקדמות קטרקט.

 

בנוסף, תוספי מיקרונוטריינטים הפחיתו את הסיכון להתקדמות קטרקט גרעיני ב-18%, בהשוואת השליש העליון והתחתון. עם זאת, מאחר ופחות מ-10% מהנשים במחקר נטלו תוסף יחיד כלשהו, החוקרים קיבצו את התוספים יחדיו ולכן לא יכולים להסיק מסקנות אודות ההשפעה של תוסף מסוים או מרכיבי תוספים.

 

Ophthalmology. Published online March 23, 2016

 

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני