חדשות

יוגורט פרוביוטי עשוי לשפר אנצפלופתיה כבדית מינימאלית (מתוך American Journal of Gastroenterology)

12/08/2008

מחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של ה- American Journal of Gastroenterology מראה, כי אנצפלופתיה כבדית מינימאלית (MHE-Minimal hepatic encephalopathy ) בחולי שחמת עשויה להשתפר עם תוספי יוגורט פרוביוטי.

 

החוקרים מסבירים, כי אנצפלופתיה כבדית מינימאלית, השלב הטרום קליני של אנצפלופתיה כבדית גלויה, הינו מצב משמעותי, המשפיע על עד 60% מחולי השחמת. כל הטיפולים במצב זה משנים את פלורת המעי, אך אין קונצנזוס בנוגע לטיפול ב-MHE, וקיים מחסור במחקרי היענות ארוכי טווח.

 

במסגרת מחקר רנדומלי פרוספקטיבי החוקרים בחנו את ההשפעה של יוגורט פרוביוטי על MHE ואת ההיענות בחולי שחמת שאינם אלכוהוליסטים. הפרטים הוקצו באקראי לקבלת יוגורט פרוביוטי או להיעדר  טיפול למשך 60 יום.

 

סך של 25 חולים גויסו למחקר (17 בקבוצת היוגורט, 8 ללא טיפול). החוקרים מדווחים, כי ב-12 חולים בקבוצת היוגורט (71%) וב-0 חולים ללא טיפול חל שיפור ב- MHE.

 

על-פי הדיווח, התפתחות אנצפלופתיה כבדית גלויה נצפתה ב-25% מהחולים בקבוצה ללא טיפול וב-0% מהחולים בקבוצת היוגורט.

 

לדברי החוקרים, מנגנון הפעולה של היוגורט הפרוביוטי נתפס כקשור למניעת סובסטראט מחיידקים פתוגנים פוטנציאליים ולאספקה של מוצרי תסיסה סופיים כסובסטראט לחיידקים בעלי הפוטנציאל המועיל.

 

סה"כ 88% מהפרטים בקבוצת היוגורט נענו לטיפול, ולדברי החוקרים לא נצפו תופעות לוואי. על-פי הדיווח, כל החולים שהשלימו את הטיפול בזרוע היוגורט הסכימו להמשיך עם היוגורט במידה והמחקר היה נמשך שישה חודשים נוספים.

 

 

Am J Gastroenterol 2008;103:1707-1715

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2024 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני